GENEL-İŞ , " YENİ MECLİSİ TORBA YASANIN SÜRGÜN MADDESİ KONUSUNDA GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ"

GENEL-İŞ ,

 

 

 

Disk`e bağlı Genel-İş Sendikası`nın Bandırma Şube Başkanı recep Kum, basın toplantısı düzenledi. Kum, toplantıda, yeni TBMM`ni " Torba Yasa" nın sürgün maddesi konusunda göreve çağırdı.

Kamuoyunda " Tora Yasa" olarak bilinen yasanın başta DİSK ve sendikaları olmak üzere sendikaların, demokratik örgütlerin, emekten yana siyasi partiler,, siyasi gruplar ve meslek örgütlerinin karşı çıkmalarına rağmen yürürlüğe girip, 1 Ağustos 2011`de uygulamaya geçeceğine dikkati çeken Kum, şunları söyledi:
"

Bu kanun yerel yönetimlerde çalışan binlerce işçinin gözünde bir sürgün yasasıdır. Seçimler nedeniyle uygulaması 1 Ağustos`a ertelenen Kanun`a dayanarak, erteleme kararına kadar da çok sayıda işlem yapılmış ve Kanun gereği yapılan işlemler sonucunda birçok yerel yönetimde işçiler çeşitli kurumlara gönderilmişlerdir.

 
Kanun ile binlerce işçi ücret ve sosyal hak kaybına uğrayacak ve belki de ilerleyen süreçte iş kaybı yaşayacaklardır.
 
TBMM`nin yeni milletvekillerine, TBMM`deki partilerin Meclis Gruplarına bu konuyu yeniden gündeme getirmeleri ve bu yanlış politikadan dönülmesi için çağrı yapıyoruz.
 
Torba Yasanın yerel yönetim işçilerinin sürgününü düzenleyen 166. maddesi tümüyle ortadan kaldırılmalı ve işçiler bugüne kadar çalıştıkları işyerlerinde çalışmaya devam etmelidirler.
AKP`nin dayatmasıyla çıkarılan bu yasaya karşı muhalefet eden siyasi partilere bağlı olan belediyelere de mevcut personelini başka kurumlara göndermemeleri çağrısını buradan bir kez daha yineliyoruz.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı