Genel-İş`ten CHP`ye ziyaret

Genel-İş`ten CHP`ye ziyaret

     

Genel-İş Sendikası Bandırma Şubesi yöneticileri, CHP kentimiz ilçe başkanlığını ziyaret ettiler.

Recep Kum başkanlığındaki sendikanın yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Ercan Akyazar ile karşılıklı düşünce alışverişinde bundular. Kum, hükümetin son olarak çıkardığı "Torba Yasa" olarak adlandırılan yasanın, norm fazlası işçilerin başka kentlere gönderilmesine yol açacağı düşüncesi içinde "sürgün yasası" diye nitelendirirken, başta Bandırma Belediyesi`nin, bu uygulamayı yürürlüğe koymamasını istedi. Kum, bu yasaya paralel olarak işçinin kaderinin, işverenin iki dudağı arasında bulunduğunu belirtti.

CHP İlçe Başkanı Ercan Akyazar da, her zaman emeğe saygılı, insan odaklı bir parti olduklarına dikkati çekerken, "Bizim, çalışana ve emeğe saygılı çizgimiz hiçbir zaman değişmez. Sosyal demokrat bir çizgideki Bandırma Belediyesi`nin de bu anlayıştan sapmayacağını vurgulamak isterim" dedi. Akyazar, AKP Hükümeti`nin, yıllardır izlediği politikayla işçi örgütlülüğünün önüne geçmeye çalıştığını, sendikaların gücünü zayıflattığını öne sürdü.

Genel-İş Sendikası kentimiz şube başkanı Recep Kum, kendilerinden önceki Mertkan Güner yönetiminin, nemalanma adına siyasileri birbirine düşürme politikasının, sendikalarının üye sayısını 500`ün altına düşürdüğünü, şimdi yeniden, üye sayılarını arttırma çabası içinde bulunduklarını belirtti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli