Genel-İş`ten imza kampanyası

Genel-İş`ten imza kampanyası

Genel-İş şubesinden `` Zalimin zulmüne karşı`` direniş eylemi





Hükümetin bu zorba tutumunu bir kez daha şiddetle kınıyoruz! Konfederasyonumuz DİSK, Türkiye genelinde başlattığı Zalimin Zulmüne Karşı Direneceğiz!” kampanyasına halkın desteği büyüyor”   ve daha da büyüyecektir.

DİSK, kampanyanın, AKP iktidarının emekçilere dünyayı dar getiren politikalarına karşı…  Ucuz` istihdamı hedefleyen,  Ulusal İstihdam Stratejisi`ne… İşçiyi köleleştiren,  Özel İstihdam Büroları`na… Kıdem tazminatının gasp edilmesine…                                                                                                                                                         Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'na… Sendikal grev yasaklarına… Esnek çalıştırmaya… Taşeronlaştırmaya ve güvencesizliğe… İşsizliğe – yoksulluğa - sendikal hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına… İşçilerin iş cinayetlerine kurban edilmesine”   Örgütsüzleştirmelere, toplumun baskı altına alınmasına karşı” olduğumuzu buradan tekrarlıyoruz.

Dünün iktidar sahipleri de ”İşçilere – Emekçilere -  Emeklilere - Esnafa ve köylülere kan kusturdu” Bugünün iktidar sahipleri de kan kusturmaya devamediyorlar.                                                                                        

Yenidünya düzeninde bölgeler değişiyor…  Yönetimler ve isimler değişiyor… Maskeler - kıyafetler ve yüzler değişiyor. Ama milyonların yaşadığı açlık işsizlik sefalet ve yaşamsal sorunları hiç değişmiyor.                   

Emperyalizmin orta doğu taşeronluğuna soyunan AKP iktidarı ile bu zulüm artarak devam ediyor. Hatta 12 Eylülcülerin bile yasaklayamadığı hava iş koluna grev yasağı getirdiler.

Daha önceki hükümetlerin yapamadığı… Ülkemizin değeri olan,  Aynı zamanda vatan dediğimiz… Satamadıkları borları bugünkü AKP iktidarı yandaşlarına peşkeş çekmeye hazırlanıyor.                                
Sağlık sistemimizi paralı hale getirdiler,  ``Paran varsa derdine çare”  paran yoksa hastalıktan öleceksin demekteler.                                                                                                                                                                 Zenginler Daha zengin olmakta çalışanlar ve emekliler açlıkla sefaletle mücadele etmekteler. Asgari ücret çalışanlara revamıdır. Maaş ortadadır. İşyerlerimiz özelleştiriliyor yandaşlara peşkeş çekiliyor.  Maaşlarımıza düşük ücret zamları uygulanması dayatılmaktadır. Ölümü gösterip çalışanları ve emeklileri sıtmaya razı etmekteler.                                                        
Ama hayır… Bu zulme sessiz kalmayacağız boyun eğmeyeceğiz.


DİSK”  İşçi sınıfına karşı demokratik görevini yerine getirmek için SOKAKLARA ÇIKIYOR sende katıl bu baskıcı sömürü düzenini değiştirelim.

Taşeronlaştırmalara – Güvencesizliğe – İşsizliğe – Yoksulluğa – Örgütsüzleştirmelere – Yani sendikal yasaklara toplumun baskı altına alınmasına insanca bir iş ve insanca yaşam için HAYIR diyelim.

İşsizlik ve güvencesizliğin yaygınlaştırıldığı”   Başta eğitim ve sağlık olmak üzere”   Kamu hizmetlerinin sermayeye devredildiği…    Yeraltı ve yer üstü kaynaklarının talan edildiği”  Neoliberal sömürü dalgasının sürdürülmesinin ancak daha otoriter-baskıcı bir yönetimle mümkün olacağını yıllardır söylüyoruz.

İşte bu programın yürütücü hükümeti AKP”   Alt yapıda sınırsız bir piyasacılıkla”  Üst yapıda ise otoriter ve baskıcı karakterle”  Yeniden biçimlendirmeye çalıştığı… Devletin olanaklarını da kullanarak toplumsal muhalefeti sindirmeye ve gelişme potansiyelini bastırmaya çalışmaktadırlar.

İdeolojik görüşü ve yaşama biçimini… Topluma dayatma niyeti baskı ve şiddete dönüşerek açığa çıkan AKP hükümeti”   İktidar olmanın zafer sarhoşluğuyla dur durak bilmiyor, hak, hukuk, adalet tanımıyor.Sadece amerikan emperyalizminin uşaklığını yapıyor.

Herhangi bir toplumsal sorun konusunda toplumun değişik kesimleri görüşlerini kamuoyuna duyurmak için Anayasal bir hak olarak da gösteri veya yürüyüş düzenleme hakkına sahiptir.

Bu temel bir haktır. Ve bu hak Anayasa'da ve yasalarda yer aldığı için de engellenemez.

Engellenmesi ise, kim yaparsa yapsın yasal ve anayasal bir suçtur.

Hükümet partisi AKP”  İktidar olanaklarını kullanıp, devlet kurumlarını devreye sokarak” bu suçu alenen işlemektedir.



Yaşanılan bu olaylar bir kez daha göstermiştir ki”   Siyasi iktidar, kolluk kuvvetleri aracılığıyla, muhalefeti işlevsizleştirmek için”  hukuk dışılığı bir araç olarak kullanmaktan çekinmiyor… İhtiyaç duydukları yer ve zamanda bütün kontr-politika yöntemlerini hayata geçiriyor.

Bir kez daha söylüyoruz: 12 Eylül ruhunu sokaklarda yaşatmaya çalışan”  AKP Hükümeti… Emekçilere ve demokratik muhalefete karşı”   Zorbalık, baskı ve yıldırma politikalarından vazgeçmelidir.



Emperyalist politikalara”  küreselleşme saldırılarına”  özelleştirmelere” taşeronlaştırmalara” emekçilere” toprağını savunan köylülere” demokratik muhalefet hareketlerine ve yoksullara yönelik saldırılara karşı mücadelemizi yılmadan, usanmadan sürdüreceğiz.

Tüm emek camiasını ve emeğe saygı duyanları bu mücadeleye davet ediyoruz”   Bundan sonra alanlarda ve sokaklarda DİSK' e yakışır mücadeleler yapmak adına hep beraber mücadeleye arkadaşlar.



5 GÜN BURADA DENİZBANK'IN KARŞISINDA İMZA KAMPANYASI STANDI AÇTIK…
HERKESİ BEKLİYORUZ…







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false