Genel-İş`ten yeni eylem

Genel-İş`ten yeni eylem

HABER /ÖNDER BALIKÇI

 

 

Genel-İş Sendikası Bandırma Şubesi, belediye önünde gerçekleştirdiği basın açıklaması ile yerel yönetimi yine protesto etti.

Genel-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Recep Kum, yaptığı basın açıklamasında, şunları söyledi: "Genel seçimler öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm belediyelerde çalışan taşeron işçilere kadro sözü verirken, Bandırma Belediyesi yönetimi, 23 işçisini sürüne yollamaktadır. Buradan CHP Genel Merkezi`ne sesleniyoruz. Sizin uyguladığınız tavrı, düşünceyi, partinizin belediye başkanları uygulamamaktadır. Yerel ve genel seçimlerde CHP`nin tabanı işçi sınıfıdır. Buna aykırı davranışlar sürdüğü takdirde ve AKP`nin çıkardığı yasaların arkasına sığınarak, işçileri sürgüne yollayan bir siyasi görüşe nasıl `emekçinin partisi` diyeceğiz? Sürgüne gönderilecek işçiler, ekonomik anlamda büyük kayba uğrayacaklardır. Bandırma ve Erdek Belediyeleri, ihtiyaç fazlasının arkasına sığınarak, sürgüne göndermek istediği işçilerin yerine üç yıla kadar taşeron işçisi, 5 yıla kadar da kadrolu işçi alamayacaktır. Aynı zamanda tüm demokratik kitle örgütlerine çağrıda bulunuyoruz. AKP`nin sendikasızlaştırma, taşeronlaşma girişimlerine kararlılıkla karşı çıkın. Aksi takdirde ortalıkta sendika kalmayacak. Bunun sonucunda da işçilerin köle durumuna getirilmesi, toplumsal muhalefetin zayıflaması kaçınılmaz olacaktır."

 

 

Genel iş Sendikası açıklaması;

 

Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen yasaya karşı CHP nin tavrı nettir.

Bu yasa içersinde yer alan birçok konunun yanı sıra özellikle işçilerin sürgüne gönderilmesi anlamını taşıyan maddeye karşı CHP kararlı bir muhalefet sergilemiştir.

6111 Sayılı yasanın Anayasamızın 127. Maddesine aykırı olduğundan iptal davası açmıştır.

CHP nin gençlik kolları yasaya karşı sözleri, anayasaya ve insan onuruna yakışmayan bir yasa olduğunu söylerken.

Bandırma Belediye yönetimi partisinin tutumuyla taban tabana çelişen bir uygulama içersine girmiştir.

Belediye yönetimi AKP iktidarının dayattığı bu yasaya karşı çıkacağı yerde, bu yasayı kendileri açısından fırsata dönüştürmek istemişlerdir.

Bugün itibarıyla bandırma belediye yönetimi şu anda en az 70 tane şirket üzerinden işçi almayı düşünürken.

Saçını sakalını beğenmediği işçi arkadaşları AKP nin ihtiyaç fazlası yasasını kullanarak kendilerine yerel seçimlerde oy atan işçi arkadaşlarımızı sürgüne göndermekteler.

Belki sürülen arkadaşlarımızdan evlilikleri bitecek, yuvası dağılanlar olacaktır, bunun sorumlusu da sürgüne gönderen belediye yönetimleri olacaktır.

Bandırma belediye yönetimi AKP nin yasasının sunduğu olanaklardan faydalanarak, sorunlu gibi gördüğü işçilerden kurtulmayı, hem sendikalı olan bu işçileri gönderip, onların yerine asgari ücretli taşeron işçiler çalıştırmayı düşünmektedir.

İzmir büyük şehir belediyesi tüm işçilerini taşeron elinden kurtararak belediyenin kurmuş olduğu şirkete almıştır.

Taşeron zulmünden işçileri kurtardığı için işçilerin aileleri ve çocukları tarafından belediye başkanına sevgi gösterilerinde bulunmuşlardır.

Bandırma ve Erdek te işçileri, sürgüne yollayan Belediye Başkanlarına karşı sürgüne gönderilen Aileleri çocukları ve akrabaları nefret gösterilerinde bulunacaklardır.

Genel seçimler öncesi CHP genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU tüm belediyelerde çalışan taşeron işçilerini, kadro sözü verirken. Bandırma Belediye yönetimi işçilerine sürgüne yollamaktadır.

Buradan CHP genel merkezine sesleniyoruz, sizin uyguladığınız tavrı düşünceyi partinizin Belediye Başkanları uygulamamaktalar.

Eğer yerel ve genel seçimlerde CHP nin tabanı işçi sınıfıdır bu şekilde AKP nin çıkardığı yasaların arkasına sığınarak işçileri sürgüne yollayan bir siyasi görüşe nasıl emekçinin partisi DİYECEĞİZ.

Yerel ve genel seçim öncesi oy toplamak için sürgüne yolladığınız işçi sınıfına nasıl bu SÜRGÜNLERİ anlatacaksınız, Anlatamazsınız bu işçi sınıfını bundan sonra kandıramazsınız.

O zaman gündeme şu soru geliyor işçi haklarının savunucusu olduğunu söyleyen, sendikasızlaştırma taşeronlaşma uygulamalarına karşı ilkesel düzeyde karşı çıkan, ben sosyal demokrat partiyim diyen CHP genel merkezi bu işe ne diyor.

Yoksa ben duymadım mı diyor, geçtiğimiz cumadan beri CHP genel merkezine üyelerimiz tarafından durmadan faks çekilmektedir.

Yoksa CHP olarak ilkesel duruşunuz sizin partinizin ve kendi partinizden olan belediye başkanlarınızı kapsamıyor mu?

Aslında İşçi sınıfına göre CHP bir samimiyet testinden geçiyor sözüyle özünün bir olup olmadığı sürgün yasanın uygulamasında anlaşılacak.

Programında yer alan söylemi içersinde, önemli bir yer tutan işçi emekçi yandaşlığı konusunda ne kadar samimi olduklarını hep beraber göreceğiz.

Çağrımız Bandırma ve Erdek halkına sürgüne gönderilecek size hizmet veren işçilerinize sahip çıkın, bunlar sizin arkadaşlarınız, komşularınız, kardeşleriniz ve akrabalarınız, onların düzenlerinin bozulmasına izin vermeyin.

Bandırma ve Erdek belediyesi ihtiyaç fazlasının arkasına sığınarak sürgüne göndermek istediği işçilerin yerine 3 yıla kadar taşeron işçisi 5 yıla kadar da kadrolu işçi alamayacaktır.

Bunu da tam olarak bilmediklerini düşünüyoruz yarım biliyorlar araştırmalarını tavsiye ediyoruz.

Bu yasa çıkmadan önce, işler nasıl yürütülüyorsa yine öyle yürütülsün yapılan işlerin sonucu düşünülsün çok sayıda aile mağdur edilmesin.

Sürgüne gönderilecek işçiler, ekonomik anlamda çok kayba uğrayacaktır. Kıdem tazminatları konusunda büyük darbe yiyeceklerdir.

Bunun doğuracağı tepkiyi bir düşünün mahkeme kadıya mülk değildir.

Her görev bir gün biter. Sade bir vatandaş olduğunuzda da bu insanlarla yaşayacaksınız, insanları kendinize düşman etmeyin Ve işçi sınıfını CHP den soğutmayın. AKP bile kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine geri adım attı.

Yasanın ilk uygulamasında norm kadro harici bütün işçilerin gönderilmesi zorunlu tutulurken seçmen oyuyla ayakta kalabileceğinin bilincinde olan bir parti olarak sorumluluğu belediye başkanlarına bıraktı.

Yani şuan Bandırma Ve Erdek Belediye işçilerinin gönderilmesi konusunda yetki siz belediye başkanlarında boşuna suçu hükümete atmaya kalkmayın isterseniz tek bir işçi bile göndermeyebilirsiniz.

Çağrımız tüm demokratik kitle örgütlerine, AKP nin sendikasızlaştırma taşeronlaştırma girişimlerine kararlılıkla karşı durun, aksi takdirde ortalıkta sendika kalmayacak bunun sonucu işçilerin yarı aç köleler haline getirilmesi, toplumsal muhalefetinde zayıflaması olacaktır.

Bizler platformda yer alan, bütün arkadaşlarımızla beraber sürgün uygulamasına karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Kamuoyuna duyuruyoruz

Bunun yanında bizin siyasetimiz, ekmeğimiz işimiz partizanlık yapmıyoruz, emeğe ve emekçiye saygısı olan siyasi görüşün, görüşünde olmaya devam edeceğiz.

Buradan örgütlü olduğumuz yerlerden AKP li Avşa Belediye Başkanına CHP li Çeltikçi Belediye ve Ocaklar Belediye başkanına norm kadro fazlası olmasına rağmen benim gönderecek fazlam yok dedikleri için kendilerine buradan teşekkürlerimi sunuyorum.

En önemli konuda arkadaşlar Şu anda Bandırma Belediyesine göre sorunlu personeli gönderiyorum derken ihtiyaç fazlası yasayı kullanarak temizle operasyonu yapıyor anlamına gelmektedir.

Peki, sorunlu gibi gördüğün kişiler nerelere gönderilecekler Milli eğitime Bağlı okullar ve ilçe emniyetine bağlı taşra teşkilatlarının düzeni bozulmayacak mı?

Milletvekilimiz Namık HAVUTCA- İlçe Başkanı Ercan AKYAZAR Belediye Başkanımız Sedat PEKEL - Başkan Yardımcılarımız Dursun MİRZA ve Ozan ONUR - Meclis

Üyeleri Ve Erdek Belediye BAŞAKANI Hüseyin AYSAN Ve Meclis üyelerini Sağduyuya davet ediyoruz. İNSALIĞA YAKIŞMAYAN KARARDAN VAZ GEÇİN.

Basın açıklamamız burada sona ermiştir. Bundan sonra nerde ve ne zaman ne yapacağımızı sizlere ulaştıracağız.

Bandırma ve Erdek Belediye yönetimleri kararlarından vazgeçene kadar mücadelemiz sürecektir.

Arkadaşlar bize yakışan şekilde basın açıklamamızı yaptık bize yakışan şekilde işlerimize dönüyoruz. İnşallah bize yakışan şekilde aldıkları kararları düzeltirler diyorum.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli