General Balcı`ya destek ormanı

General Balcı`ya destek ormanı

Bandırma Belediye başkanı Sedat Pekel :Orman Haftasında Ormanların korunduğu, yeşil alanların çoğaldığı bir dünya diliyorum…''






Bandırma Belediyesi'nin Orman Haftasında başlattığı Her fidan bir insan” kampanyası kapsamında General Balcı Çamlığında gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliği yoğun katılım altında gerçekleşti.

Orman İşletme Müdürlüğü ve Kent Konseyinin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte 3 bin adet fıstık çamı toprakla buluşurken etkinlikte her yaştan Bandırmalının bulunması dikkat çekti.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Orman Haftası ve ağaçlandırmanın önemiyle ilgili yapmış olduğu konuşmada ormanlarının ormanların milli servetler olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
‘ Bilindiği gibi ormanlar dünyanın ve ülkemizin en önemli servetleridir. Bu açıdan mevcut orman alanlarının korunması ve yeni orman alanlarının oluşturulması her bir bireyin yurttaşlık ve her şeyden öncede insanlık görevidir. Kentimizde de yeşil alanların çok sınırlı olması nedeniyle mevcut alanların korunması ve geliştirilmesi önem arz ediyor. Eskiden Anadolu'nun tamamı ormanken şu an bu tabloya hasret kaldık. Artık bu durumun değişmesi gerektiği bilinci toplum her kesiminde yayılmış durumda. Ağaç ve yeşil kentlerimizin daha yaşanabilir hale gelmesi için ön koşuludur. Olmazsa olmasıdır. Ancak sadece ağacı dikmek yetmez. Onu korumak ve yeşile sahip çıkmak zorundayız” dedi.
Başkan Pekel'in ardından Kent Konseyi Emekliler Meclisi Başkanı Ertan Şen ve Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Orman Haftası ile ilgili birer konuşma gerçekleştirdi. Mirza yapmış olduğu konuşmada göreve geldikleri ilk günden bugüne geçen zamanda Bandırma Belediyesi Park- Bahçe işleri çalışmalarının çok önemli bir mesafe kat ettiğini bildirdi.












Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı