Gergin genel kurul

Gergin genel kurul

Erdek Zeytin Kooperatifi yönetimi ibra edilmedi.

Marmarabirlik’e bağlı S.S. 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin 2018/2019 yılı olağan mali genel kurulu gergin bir ortamda geçti.

Divan başkanlığı için Abdullah Şenol’un başkanlığındaki yönetim kurulu Ahmet Uysal’ı, muhalefet grubu ise Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı’yı aday gösterdi. Sarı, büyük bir oy çoğunluğuyla divan başkanlığına seçilirken, Nimet Kalafat ve Abdullah Şener, yazmanlık görevlerine getirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gündemin görüşülmesine geçildi. 2018/2019 iş yılına ilişkin faaliyet raporu ile gelir tabloları okundu. Bakanlığın 11.01.2018 tarih ve 2018/1 sayılı genelgesi uyarınca 2018/2019 iş yılı faaliyet ile bilanço ve gelir tabloları hakkında düzenlenen inceleme raporu okunarak müzakere edilip oylamaya sunuldu. Raporlar kabul edilmedi.

Ardından Abdullah Şenol’un başkanlığında, 2018/2019 iş yılında görev yapan yönetim kurulu ibra edilmedi.

Zeytin ağaçlarının sulanması ve diğer tarım ürünlerinin üretilmesi, ağaç başına verimin ve kalitenin artırılmasına yönelik Yukarı Yapıcı Göleti, Çeltikçi (1) Göleti ve Kapıdağ’da yerel su kaynaklarının verimli şekilde kullanımı için “Erdek Zeytin Üreticileri Birliği” kurulması ile ilgili gerekli yasal işlemleri yapmak üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi kabul edildi.

Kooperatifin 2019-2024 yılı çalışma politika ve stratejilerinin belirlenmesi, bunların uygulanmasına yönelik, kooperatifin 2019-2020 iş yılı faaliyet dönemi çalışma programı ve bütçesinin görüşüldü. Madde kabul edildi.

 

Kooperatif üst kuruluşlarının olağan genel kurul toplantısının birleştirilerek yapılması hakkındaki tebliğin 4/2 maddesi uyarınca üç yıllık Birleşik Genel Kurul yapılması reddedildi.

Kooperatifin 2020/2021 ve 2021/2022 iş yılı bütçeleri ve çalışma programları kabul edildi.

Marmarabirlik tarafından ortak üreticilere verilecek olan ayni ve nakdi kredilerin kullandırılmasına ilişkin olarak yönetim kuruluna yetki verilmesi kabul edilirken, yönetim kurulu kararıyla ortaklıktan çıkarılan Recep Lafçı’nın ortak olarak kalması karar altına alındı.

Yönetim kurulu üyelerinin hakkı huzur ve harcırah gibi parasal hakları da görüşüldü. Genel kurul, kooperatifin zarar etmesi nedeniyle huzur hakkı ve harcırah ödenmemesi kararı aldı.



Anahtar Kelimeler: Gergin genel kurul
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli