GESPEY, Bandırma`nın rüzgarına ayak uydurdu.

GESPEY, Bandırma`nın rüzgarına ayak uydurdu.

Bandırma OSB'de kurulu bulunan Rüzgar gülü kule fabrikası üretimi arttırdı.






Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'nde, Gesbey Enerji Türbini Kule Üretimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bünyesinde kurulu bulunan fabrikada, rüzgâr gülü kulesi üretimi sürüyor.

Fabrika Müdürü Bülent Şentürk, Gespey'i Meclis Başkanı Muharrem İyianlar başkanlığında ziyaret eden Bandırma Ticaret Odası Meclis üyeleri ve meslek komitesi üyelerine verdiği bilgide, hedef pazarlarının Ege kıyıları, Yunanistan, Belçika, Romanya ve Ukrayna olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

‘'Bunun yanı sıra iç pazara da üretimimiz sürüyor. Hâlen Enerji-SA için 52 adet kule yapımını sürdürüyoruz. Günde bir, yılda ise 300 adet kule üretme kapasitemiz bulunuyor. Şu anda 85 metrelik kuleler üretiyoruz. Fabrikamızda ise 218 çalışanımız bulunuyor.yıllık ciro hedefimiz 80 milyon euro''

Gespey'in, İspanya ve Brezilya'da da fabrikalarının bulunduğuna işaret eden Şentürk, Hindistan ve Güney Afrika'da fabrika yapımlarının sürdüğünü, Çin'de ise bir fabrika yapımının düşünüldüğünü vurgularken, 53.000 metre karelik arazi üzerinde, 17.000 metre karelik kapalı alanda kurulu bulunan fabrikamızda 50 ton ile 210 ton arasında değişip, 750 KW'tan, 3 MW'a dek üretebilecek kuleler üretiyoruz” diye konuştu.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı