Gezelim görelim

Gezelim görelim

Kapıdağ'ın otantik köşesi Rahibeler deresi alabalık çitliği





Kapıdağın doruklardan süzülen buz gibi sularında ayni adreste buluştuğu Rahibeler deresi,


Rahibeler deresi Kapıdağ yarım adasının Güney yakasında yer alıyor, Bandırma'ya 30 km mesafede eşsiz doğanın yaban hayatı bütünleştiği saklı vadinin Kirazlı manastırı bölgesinden doğan berrak su kaynakların Güneşi görmeyen derelerden geçerek Marmara denizi ile buluşmaya ramak kaldığı eşsiz güzellik.

Rahibeler deresi  Alabalık çiftliğinde bilimsel yöntemlerle yetişen Alabalıkların lezzeti de buradan geliyor.

İşletmeci Makine mühendisi Kemal Uğur kendi adına ‘'yaşam pınarım'' dediği alabalık çiftliği ulu çınarların gölgesinde Kuş ve Kurmağa sesleri ile doğal melodinin insan  metabolizmasına huzur verdiği eşsiz bir cennet.

Rahibeler dersi en sıcak yaz günlerinde dahi gürül gürül akan suyu ile sadece Alabalık çiftliğinin Alabalıklarına lezzet vermekle kalmıyor, Yine dağın doruklarından getirdiği, Meşe, Çam, Ardıç, Ihlamur ve Çınar ağaçlarının kendine özgü aroması ile vadiye hayat veriyor.

Rahibeler deresi  Kapıdağ'ın doruklarından doğup, Marmara'nın mavi sularıyla buluşmadan önce adeta Alabalık çiftliğinde mola veriyor.

Yaşam adına vazgeçilmez adreslerin önceliğini oluşturan Rahibeler deresi Alabalık çiftliği etkin yaz sıcaklarında nefes almakta güçlük çekenlerin meltem rüzgarları ile buluşacağı eşsiz bir adres.

Rahibeler deresi Alabalık çiftliği Erdek yolu Tatlısu kavşağından dönüldükten sonra Şahinburgaz köyü ile Ballıpınar köyü karayolu paralelinde.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli