Gıda sektörünün kalbi THE FOURCE’da atacak

Gıda sektörünün kalbi THE FOURCE’da atacak

THE FOURCE, dünya gıda sektörünün ilham kaynağı olmaya hazır

Ege İhracatçı Birlikleri’nden bir ilk: Yeni Nesil Sanal Gıda Fuarı ‘The Fource’

Ege İhracatçı Birlikleri’nce gerçekleştirilecek ilk sanal gıda fuarı The Fource’un tanıtımı yapıldı. 23-27 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek The Fource sanal gıda fuarı, pandemi süreciyle sekteye uğrayan ticari girişimleri çağın sağladığı imkanlarla canlandırarak dünyanın dört bir yanındaki gıda sektörü paydaşlarına erişim sağlayan, yeni nesil bilgi, ticaret ve uluslararası gıda sektörünün en kapsamlı dijital kaynağı olacak.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi “Dijitalleşme sürecinde en hızlı pozisyon alan ihracatçı birliği olduk. Türkiye’nin ilk sanal fuarı Shoedex2020 Ayakkabı ve Saraciye Fuarı’nı 1-4 Haziran 2020 tarihlerinde düzenlemiştik. Bu sefer gıda sektöründe Türkiye’nin ilk sanal fuarı THE FOURCE için çalışmalarımızı başlattık. THE FOURCE, dünyadaki değişimin hızına paralel olarak sektörün değişen ihtiyaçlarına en iyi biçimde hizmet verebilecek güçlü bir platform olacak” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ve dünyanın ilk sanal gıda fuarı THE FOURCE tüm detaylarıyla tanıtıldı. Covid-19 salgınının yaşamın her alanındaki köklü değişiklikleri de beraberinde getirdiğine değinen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ciddi biçimde sekteye uğrayan günlük hayatın yanı sıra küresel ticaretin de durma noktasına geldiğini ifade etti.

Küresel ölçekte yaşanılan bu salgının gıda ve tarım sektörlerinin ne kadar stratejik bir öneme sahip olduğunun farkına varılmasını sağladığına değinen Eskinazi “Pandemi sonrasında Türkiye’nin ihracatı 2020 Ocak-Eylül döneminde yüzde 10,9 düşerken, tarım ürünleri ihracatının aynı dönemde yüzde 4,8 artış gösterdi. Türkiye’nin ihracatını gıda ve tarım sektörlerinin ayakta tuttu. THE FOURCE, çağın sağladığı imkanlarla gıda ihracatımıza yeni bir açılım getirecek. Dünyanın dört bir yanındaki gıda sektörü paydaşlarına erişim sağlayan, yeni nesil bilgi, ticaret ve uluslararası gıda sektörünün en kapsamlı dijital kaynağı olacak” dedi.

Doğanın, doğal olanın kaynağı: THE FOURCE

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep de fuarla ilgili şu bilgileri verdi: “Klasikleşmiş fuar yaklaşımlarını yıkmak ve kendine has, anlamlı, kalıcı ve çekici bir isim ile yeni nesil fuar anlayışını hissettirmeyi amaçlayarak belirlediğimiz THE FOURCE, gıda sektörünün temel taşı olan değerli ham maddelerin ve katma değerli gıda ürünlerinin kaynağı mottosunu birebir yansıtan bir isim oldu. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin destekleriyle düzenleyeceğimiz bu ilk sanal gıda fuarımızın temasını Anadolu olarak seçtik. Ülkemizin kültürel açıdan eşsiz, verimli topraklara sahip 7 bölgesinden gelen değerli ham maddeleri, farklı lezzetleri ve katma değerli ürünlerini ABD, Çin, Almanya, İngiltere, Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyadan üreticileri, alıcıları, distribütörleri, perakendecileri, şefleri, restoran ve otel zincirlerini, kısacası gıda habitatında yer alan tüm oyuncuları buluşturacağız.”



Anahtar Kelimeler: sektörünün kalbi FOURCE’ atacak
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli