Gıptayla izlenen ekip çalışması

Gıptayla izlenen ekip çalışması

Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin, Eğitimdeki başarısını, Mutfak kültürü ile katma değer üreterek taçlandırması takdirle izleniyor.

Hem yemek yapmasını öğreniyorlar, hem de harçlıklarını çıkarıyorlar

Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri Bandırma ve Erdek ‘te taşımalı sistemle bin 500 öğrenciye yemek yapıyor.

Öğrenciler,  2 stajyer öğretmen 2 usta öğretici, 2 öğretmen gözetiminde yemek hazırlayıp, öğrenci arkadaşlarının sağlıklı, hijyenik yemek yemelerini sağlıyorlar.

Yemeklerden öncelikle taşımalı öğrenciler bunun yanında Sosyal Yardımlaşmadan yardım alan ailelerin çocukları faydalanıyor.

Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gülsevim Kaçar gazetecilere, Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 1963 yılında kurulduğunu ve ilçenin en eski ve en büyük okullarından bir tanesi olduğunu hatırlattı

Kaçar şunları aktardı: “Okulumuzda şu anda 700 öğrenci eğitim almakta. 6 alan mevcuttur.  Bu 6 alanımızın 3 alanında Döner Sermaye Hizmetleri kapsamında yiyecek hizmeti sunulmaktadır. Bunlar Güzellik Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Çocuk Geliştirme Eğitimi Alanlarıdır.

Özellikle Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında döner sermaye çalışmaları kapsamında Şubat 2022 ayından itibaren taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için yemek üretimi sunulmaktadır.  Önce Bandırma İlçemizde eğitim alan 800 öğrenci için yemek taşıdık, bu sene yeni eğitim öğretim yılından itibaren Erdek ilçesinin taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencileri için yemek yapmaya başladık. Şu anda bin 500 kişilik yemek üretimi sağlamaktayız. Bu alanda 40 öğrencimiz çalışmakta toplam bölümde 86 öğrencimiz bulunmakta. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar, döner sermaye hizmeti kapsamında yapılmaktadır. Bu şekilde öğrencilerimiz üretim yapmakta, hemse harçlıklarını çıkarmaktadırlar. Okul olarak öncelikli amacımız; Taşımalı Eğitim kapsamındaki öğrencilerimizin sağlıklı, kaliteli, hijyenik ortamda üretilen yemeklerini, sıcak bir şekilde yemeleridir. Bu yaptığımız hizmetle bunu başardığımızı düşünüyoruz. İkinci amacımız döner sermaye paylaşımını arttırarak, öğrencilerimizin harçlıklarını kazanmalarına vesile olmaktır. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. üçüncü amacımız öğrencilerimizin hem üretip, hem öğrenip, bilgi ve beceri sahibi olmaları. Mezun olduktan sonra sahaya atıldıklarında, bu şekilde öğrenmiş oldukları bilgilerini geliştirmelerini sağlamak ve istihdam olanağını arttırmaktır.” İfadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Gıptayla izlenen çalışması
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı