Girit ve Rumeli Mübadilleri Dernekleşti.

Girit ve Rumeli Mübadilleri Dernekleşti.

Erdek´te kuruluş aşamasında olan Girit ve Rumeli Mübadilleri Derneği kuruluşunu gerçekleştirdi.

Marmara, Ege ve Akdeniz de bir çok il ve ilçede dernekleşerek federasyonlaşma yolunda önemli yol kat eden Girit ve Rumeli Mübadilleri Kültür, Dostluk ve Dayanışma Derneklerine Erdek´te katıldı.

Erdek´te uzunca bir süredir kuruluş aşamasında olan "Erdek, Girit ve Rumeli Mübadilleri Kültür, Dostluk ve Dayanışma Derneği" resmen kuruldu.

Erdek´te sosyal faaliyetlerine başlayan  Girit ve Rumeli Mübadilleri Kültür, Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanlığına Hüseyin Sunay,yönetim kurulu üyeliklerine ise Derya Verim, Türkan Akdağ Öztürk, Atilla Altaş, M. Birol Yıldızdağ, Emin Can ve İnci Yıldırm getirildi.

Girit ve Rumeli Mübadilleri Kültür, Dostluk ve Dayanışma Derneği Kurucu başkanı Hüseyin Sunay yaptığı açıklamada, kuruluş ve yönetim şeklini oluşturduklarını üye kayıtlarına başladıklarını açıkladı.

Sosyal ve Kültürel içerikli faaliyetleri aktif olarak gerçekleştirmeyi amaçladıklarını açıklayan Sunay "Kuruluşumuzu tamamladık, şu anda bir taraftan ilk kongremizi gerçekleştimek için üye kayıtlarımıza başlarken, bir yandan da sosyal faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Hafta sonu Erdek´e gelen Lozan mübadili Yunanlı dostlarımızı karşıladık, gerekli temaslarımızı yaptık." dedi.

/resimler/2016-10/17/2046484388289.jpg

Hafta sonu Yunanistan´ın Mora yarım adasında ikamet eden Lozan mübadili Yunanlıların Erdek´e gerçekleştirdikleri kültür gezisinde hazır bulunan "Girit ve Rumeli Mübadilleri Kültür, Dostluk ve Dayanışma Derneği." yönetimi sıcak temaslar içinde oldu.

/resimler/2016-10/17/2049589392039.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli