Göçmen kuşlar gibi

Göçmen kuşlar gibi

Bursa Kamp ve Karavan Derneği, 15-25 Nisan Geleceksel Erdek Abdi Uçar(Dalgıç) kampında buluştu.


KARAVANCILAR ERDEK te paylaşan: zeki-karadeniz-332

Merkezi Bursa’da bulunan, Bursa Kamp ve karavancılar Derneği üyesi 30 karavancı önceki yıl ilk kez geldikleri Erdek’e bu yıl 2. Kez gelerek 15-25 Nisan Erdek kampını gelenekselleştirdiler.

Erdek Orman Kampında konuşlanan Karavancılar önceki yıl gerçekleştirdikleri Kamp Ateşi sıcaklığındaki dostluklarının unutulmaz ismi, kamp arkadaşları Abdi Uçar(Dalgıç)’ın vefat etmesi, Erdek kampına onun ismini vermelerine neden oldu.

Mevsimsel beklentileri olmayan Karavancılar 15 Nisan’da geldikleri Erdek’te öncelikle Kapıdağ turu yaparak konuşlandıkları Orman Kampında, Dostluk, Sevgi, Barış ve Çevre sembolü kamp ateşini yakarak 10 günlük kampın tadını çıkarttılar.

Karavancılar Erdek’te bulundukları süre içinde Başkan Hüseyin Sarı’yı makamında ziyaret ederek Erdek ve Kapıdağ turizmine önemli katkı sağlayacak karavan turizmi için üç unsurdan oluşan bir kamp yeri tanzim etme talebinde bulundular.

Belediye Başkanı Sarı, Kamp sözü verdi.

Karavancıları akşam Erdek Kıraça Balık lokantasında gerçekleştirdikleri ‘’Erdek’e veda’’ balosunda bir yıl önce vefat ederek aralarından ayrılan kadim dostları Abdi Uçar (Dalgıç) ı anarken, Başkan Hüseyin Sarı’yı da eşi Özlem hanım ile birlikte konuk ettiler.

Başkan Sarı, Karavancılara yaptığı konuşmada, Erdek ve Kapıdağ yarım adasının içinde bulundurduğu farklı organizmalar nedeni ile Deniz ve Güneş turizminin dışında, Tarihi ve kültürel, Yürüyüş, Bisiklet, Motor vs gibi birçok dalda ulusal ve uluslar arası konuklara ev sahipliği yapacak potansiyele sahip olduğunu, yerel yönetim olarak bu beklentiyi altyapı anlamında yerel Belediye olarak kendilerinin öne çıkartmalarının bilinci içinde olduklarını söyledi.

Sarı, özellikle karavancıların Erdek’i bir kamp merkezi haline getirecek, Kamp alanı beklentilerini gerçekleştirmek üzere Erdek’li karavancı Ayhan Kalemköy’e gereken desteğin verilerek, Elektriği, Suyu, Duş ve Tuvaleti bulunan bir kamp yerini hazırlama müjdesi verdi.

Kamp Başkanı İlhan Güneş ‘’Erdek’in her mevsimi güzel’’

Önceki yıl 20 karavanla geldikleri Erdek kampına bu yıl 30 karavan 61 kişi ile katılan Bursa Kamp ve Karavan Derneği Başkan yardımcısı İlhan Güneş, Bandırma manşet’e yaptığı açıklamada Karavancıların kendine özgü yaşamlarının sevgi, barış, dostluk ve çevre üzerine kurulu olduğunu, önceki yıl vefat ederek aralarından ayrılan dostları Abdi Uçar (Dalgıç) adına gelenekselleştirdikleri 15-25 Nisan Erdek kampına gelecek yıl daha kalabalık olarak gelmeyi planladıklarını vurgulayarak, Kamp yeri beklentilerinin çözümü başka karavancılarında Erdek’e gelmesine vesile olacağını söyledi.


Karavancıların Erdek balosu paylaşan: zeki-karadeniz-332



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli