Göçmez’den TFF’ye çağrı

Göçmez’den TFF’ye çağrı

Göçmez, “Şu anki derdimiz liglerin ne zaman başlayacağı değil, finansal anlamda nasıl ayakta kalacağımız”

HaberTürk TV Spor Bültenine canlı yayın bağlantısı gerçekleştiren Bandırmaspor Asbaşkanı Onur Göçmez, “Şu anki derdimiz liglerin ne zaman başlayacağı değil,  finansal anlamda nasıl ayakta kalacağımız” dedi. 

GELİRLERİMİZİN YÜZDE 95’İNİ KAYBETTİK
HaberTürk TV Spor Müdürü Emin Çağlar’ın sunduğu Spor Bültenleri programı canlı yayınına bağlanan  Bandırmaspor Asbaşkanı Onur Göçmez, 2. Lig ve 3. Lig takımlarının hislerine tercüman oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun sürekli Süper Lig’i gündemde tuttuğuna değinen Göçmez, “Hep Süper Lig konuşuluyor ama biz olmazsak orta ve uzun vadede Türk futbolu geriye gider” dedi. Bandırmaspor ve alt liglerdeki takımların gelirlerinin yüzde 95’ni kaybettiğine dikkat çeken Göçmez, hiçbir kulübün kasasında para olmadığına vurgu yaptı. Liglerin ne zaman başlayacağının kulüpler için bir öneminin olmadığının önemle altını çizen Göçmez, “Bizim gelirlerimiz bağışlar, bayrak kampanları, tribün gelirlerini saymıyorum, havuzdan altığımız naklen yayın geliri ve Spor Toto gelirleri. İçinde bulunduğumuz durum nedeniyle hiçbirini alamıyoruz.   Takımımızda mevcut olan futbolcularımızı finansman olarak desteklememiz lazım.  Destekleyemezsek ligler Haziran ya da Temmuz ayında başladığında, alt liglerdeki takımların, U-19 takımlarıyla çıkma gibi bir riski var” dedi. 
FEDERASYON BİZE EL UZATMALI 
Federasyonun, alt liglerdeki takımlara el uzatması gerektiğini ifade eden Göçmez, “En kısa zamanda maddi olarak desteklenmemiz gerekiyor. Devletimiz, iş dünyası ve kamu kurumlarına verdiği gibi spor kulüpleri içinde bir destek paketi açıklayabilir. Ödememiz gereken vergiler, yapılandırdığımız borçlarımız var ve ne yazık ki bunları ödeyemiyoruz. İcralar ertelendi ama 3 ay sonra hayatımıza geri döneceğiz. Bu gerçeklerle yüzleşeceğiz. Federasyonumuz belki bize avans verebilir, belki mücbir sebebe sokabilir. 200 – 300 bin lirayla mutlu olan kulüpleriz. Şu anki derdimiz liglerin ne zaman başlayacağı değil, finansal anlamda nasıl ayakta kalacağız” diye konuştu. 
BİTMEYEN LİG YAPMIŞLAR
Koronavirüs sürecini değerlendiren Göçmez, “Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla yaptığımız konuşmalarda ‘Bitmeyen lig yapmışlar’ diyoruz. Bir türlü bitiremedik ligi. Belki de bugün şampiyonluğumuzu ilan edecektik. Ne yazık ki filmlerde izlemeye alışık olduğumuz bir süreci yaşıyoruz. Sokağa çıkma yasağıyla karşı karşıyayız. Ama bugünler geçecek, çok güzel günler gelecek. Biz de şampiyonluk için geri döneceğiz” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: Göçmez’ çağrı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli