Gömeç`te A.Ali Uzun yeniden kooperatif başkanlığına getirildi

Gömeç`te A.Ali Uzun yeniden kooperatif başkanlığına getirildi

Gömeç Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi eski Başkanı A.Ali Uzun 3.kez başkanlığa getirildi.




Gömeç ilçesi 1029 Nolu Gömeç Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi” eski Başkanı Ahmet Ali Uzun, Tarım Satış Kooperatifi Başkanlığı seçimlerini 3. ncü kez tekrar kazandı. Uzun, Birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız” dedi.

Gömeç TARİŞ Başkanlık seçimi Gömeç Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan olağan seçimde 1029 Nolu Gömeç Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi” Başkanlığından TARİŞ Yönetimince 2 kez el çektirilen eski başkan Ahmet Ali Uzun, Tarım Satış Kooperatifi Başkanlığı olağan seçimlerini 3. ncü kez tekrar kazandı.

Divan Başkanlığına Macit Pehlivanoğlu'nun seçilmesinin ardından divan heyeti yerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 2011/2012 yılı Yönetim ve Denetim Kurulu raporları okundu. Ardından 2011/2012 yılı bilânçosu okunup oylandı. 2012/2013 yılı bütçesi görüşülüp karara bağlandı.

ORTAKLAR 3. KEZ BAŞKANLIĞA GETİRDİ”

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin ve politikalarına sert tepki verdiği için yönetim kurulu tarafından 2 kez el çektirilen eski başkan Ahmet Ali Uzun, yapılan olağan seçimler ile tekrar seçilerek 3. kez başkanlığa getirildi.

Ege Bölgesine yayılmış 33 kooperatifinde 27 bin çiftçiortağının bulunan ve 650 ortağı olan 1029 Nolu Gömeç Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif üyesinden 149 delegenin katıldığı seçimde Ahmet Ali Uzun, Hadi Pehlivan, Hayrettin Adıgüler başkan adaylığı için yarıştı.

Yapılan seçimde başkan adaylarından eski Başkan Ahmet Ali Uzun, yönetiminden 3 diğer adayın listesinden ise 3 aday listeye girmeye hak kazandı.

1029 Nolu Gömeç Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanlığına Ahmet Ali Uzun 55 oy alıp kazanırken, Hadi Pehlivan, 53 ve Hayrettin Adıgüler 41 oy aldı.

1029 Nolu Gömeç Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Ahmet Ali Uzun, seçimde İl Delegesi de seçilip, İzmir'de temsil hakkı kazandı.

50 KİŞİNİN YAPACAĞI İŞİ 200 KİŞİ YAPIYOR”

Kooperatif başkanımız tarafsızlığını kaybetmiştir. Bakın İzmir'in yağ işleme kapasitesi 40 bin ton. Ama işlenen yağ 6 ton. Yazık günah değil mi? Mevcut yönetim çalışmamaktadır. Ben şahsi çabamla 6 bin çuval zeytin getirdim. Bunlar ne yaptı? Bunlar beni kolumdan tutup genel kuruldan dışarı attılar. Şu anda kayıtlı 90 milyon ağaç var. Dikilenlerle beraber 180 milyona çıktı bu rakam kayıt dışılar ile beraber 200 milyon zeytin ağacı var1 diyen Gömeç Tariş Başkanı Ahmet Ali Uzun, Bizim en büyük sıkıntımız zeytin sıkımı 15 Eylülde başlaması ve bunun fiyatının Ocakta belli olması. Vatandaş önünü göremiyor. Huzursuz. Yukarısı İşçi Bulma Kurumuna” döndü. 50 kişinin yapacağı işi 200 kişi yapıyor. 3 ay çalışıp 9 ay yatan işletme nasıl kar eder? Nasıl para kazanır? Bu yönetim ben ne dediysem karşı çıktı, yokuşa sürdüler. Ucuz mazot dedim. Olmaz dediler. Fabrikanın önüne kamera koyalım dedim. Olmaz dediler. Burası ateşten gömlektir. Yol boyuna 3–5 dükkan yapalım, müdürün durduğu yeri lokanta yapalım iyi olmaz mı? Markete verelim, fırın yapalım. Burhaniye TARİŞ KİPA'yı yaptırdı. Kötü mü oldu? Marmara Birlikle iletişime geçelim. Ben sizin menfaatiniz için zil takar oynarım” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

Seçimlere katılan ve oy kullanan Gömeçli tüm Tariş ortaklarına gösterdikleri sıcak ilgi nedeni ile teşekkür eden ve tüm üreticilerimiz için her platformda ortak çalışma yapıp, ortaklarının haklarını koruma sözü veren 1029 Nolu Gömeç Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanı Ahmet Ali Uzun, Birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. Ülkemizde ve bölgemizdeki üreticilerimiz ile ortaklarımızın emeklerinin karşılığını alması için birlikte mücadele vermeye söz veriyoruz” dedi.

Gömeç Tariş Yönetim Kurulu Üyeliklerine Ahmet Ali Uzun yanı sıra Ali Rıza Saat, İsmail Atik, Hadi Pehlivan ile Şükrü Daldan seçildi. Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin'in de Tariş üyesi olduğu için seçime katılıp oy kullandı.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı