Gömeç’ten 34 kişi gitmiş, 21’i dönmemiş!

Gömeç’ten 34 kişi gitmiş, 21’i dönmemiş!

İçişleri Bakanlığı tarafından 6 belediyeye soruşturma açılması güncelliğini koruyor.

Belediyeler aracılığıyla insan kaçakçılığı yapıldığının ortaya çıkması ve İçişleri Bakanlığı tarafından 6 belediyeye soruşturma açılması güncelliğini koruyor. Bu belediyeler arasında yer alan Gömeç’in CHP’li belediye başkanı İrem Himam’ın konuyla ilgili açıklamaları SÖZCÜ gazetesinin köşe yazarı İsmail Saymaz’ın sütununa taşındı. Saymaz, köşe yazısında, Himam’ın açıklamalarına yer verdi.

Saymaz, Himam’ın, Gömeç Belediyesi’nin, geçmişte servis aracı kiraladığı Ayvalık’taki bir seyahat acentesinin önerisi üzerine 30 Ocak-2 Şubat 2021’de, Kuzey Makedonya’nın Ohri kentinde yapılan “Uluslararası Kış Festivali Kültür Organizasyonu”na 34 kişi gönderdiğini, bunlardan 21’inin geri gelmediğini belirttiğine işaret etti.

Himam, tanıdıkları acenteci ve folklor öğretmeninin isteği üzerine bu konuda onay verdiğini belirterek, SÖZCÜ yazarı İsmail Saymaz’a şu açıklamalarda bulundu:

“Festivale katılacaklarını söylediler. ‘Gri pasaport çıkarırsak, vize almak daha kolay olur’ dediler. İkna oldum. Hepsinin folklorcu olup olmadıkları aklıma gelmedi. Bana gelenler folklorcuydu. Suç, seyahat acentesinde. Sanırım, folklorcular bu işin ortakları. Kuzey Makedonya’da kalanlar da büyük ihtimalle folklorcu değil. Korona önlemleri nedeniyle iki araba gitmişler. Bir araba döndü, diğeri dönmedi. Şoför bile…Tek kelimeyle bizi yediler.”



Anahtar Kelimeler: Gömeç’ gitmiş dönmemiş!
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli