Gönen Belediyesinden açıklama

Gönen Belediyesinden açıklama

02.08.2017 tarihli habere ilişkin açıklamadır

Bandırma Manşet Gazetesi Genel yayın yönetmenliğine

Bandırma Manşet Gazetesi´nin 02.08.2017 tarihli nüshasında ?Gider ayak parçalıyorlar, Gönen´in Geleceğini Kimse Çalamaz, Gönen´nin Geleceğini İpotek edemezsiniz ? başlıkları ile yapılan haber gerçekleri yansıtmadığından kamuoyunu doğru bilgilendirebilmek için aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

Gönen Kaplıcaları İşletmesi AŞ. için gerektiğinde tedbir amaçlı teminat mektubu kullanımına kefillik talep edilmiş, bu konu Gönen Belediye Meclisi´nin 01.08.2017 tarihli oturumunda gündeme gelmiştir.

Gönen Belediyesi´nin büyük paydaş olduğu Kaplıcalar İşletmesi´nin herhangi bir borcu bulunmamaktadır. Ancak 2000 yılında yapımı planlanan 25.000.000,00 TL (O zamanki değerle 25 trilyon TL) Ay Otel´in yapımı işi, dönemin yönetimi tarafından, 1 Sterlin sermayeli bir İngiliz şirketine ihale edilmiş, bu müteahhit şirket tarafından da Gültekin İnşaat isimli bir taşeron firmaya verilmiştir.

Taşeron şirket, müteahhit firma adına iş yapacağından, yaptığı işlere karşı alacağını müteahhit İngiliz şirketinde alması gerekirken, dönemin yönetimi tarafından doğrudan taşeron firmaya hak edişlerin ödenmesi imzalanmıştır

Ortada yapılmış bir inşaat olmamasına rağmen, taşeron Gültekin İnşaat firması, imzalanan sözleşmeye istinaden Gönen Kaplıcaları İşletmesine karşı dava açmış, bu dava yerel mahkemede reddedilmesine rağmen Yargıtay tarafından karar bozulmuş olup yargılama halen yerel mahkemede devam etmektedir.

Davanın Kaplıcalar İşletmesi aleyhine sonuçlanması halinde İşletmeye ve mallarına haciz gelmemesi için icranın geri bırakılması kararı alınması gerektiğinde yasal olarak teminat gösterilmesi gerekmektedir. Bu ihtiyaç doğduğunda bankalardan alınacak teminat mektupları için Gönen Belediye Başkanlığı´nın kefilliği talep edilmesi halinde kullanmak üzere konu Belediye Meclisi´nde açık olarak gündeme getirilmiş, gerekli açıklamalar yapılmıştır.

Ne Gönen Belediyesi´nin borçlandırılması ne de otellerin ipotek edilmesi söz konusudur. Tüm açıklamalara rağmen konunun çarpıtılarak, asıl sorumlular gözardı edilerek, gerçekliğinden uzak bir şekilde çeşitli siyasi değerlendirmelerle haber yapılmasıyla basının temel ilkelerinin çiğnendiğini görerek üzülmüş bulunmaktayız.

Basın Kanunu gereği bu açıklamamızın yayımlanmasını, aksi takdirde yasal sorumlular hakkında kanuni yollara başvurulacağı hususunda bilgi ve gereğini rica ederim. 07.08.2017

                                                                Hüseyin YAKAR

                                                          Gönen Belediye Başkanı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı