Gönen de kurtuluş coşkusu

Gönen de kurtuluş coşkusu

Gönen´in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Gönen´in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Gönen ilçesindeki kutlama törenine Balıkesir Vali Yrd. Ahmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Temel Kılıç, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, resmi kurum amirleri, Türkiye Muharip Gazileri Gönen Şubesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

/resimler/2016-9/6/1334209238507.jpg

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlandı. Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından günün anlamını belirten konuşmasında Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar; "Günümüzden tam 94 yıl önce Misak-i Milli sınırları içerisinde kahraman ecdadımız ölüm, kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmanlardan temizlediler. Gönenimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünde bütün dünyaya mesajımız, barıştır, sevgidir, kardeşliktir. Milli irademizi ve bütünleşmeyi en güzel şekilde ortaya koyduğumuz, tek hedefte birleşerek ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, milli irademizin demokrasi, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini yaşadığımız bugünlerde, devletimize sahip çıkan ve bedelini canlarıyla ödeyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi, gazilerimizi, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum." dedi.

/resimler/2016-9/6/1334545489179.jpg

Gönen´de Devri Alem...

Çok değil kısa bir süre önce Gönen Gaziler cemiyetine bir kutlama töreni için Atatürk Anıtında toplanma izni vermeyen KaymakAm neredesin kardeş gözlerimiz seni aradı..

/resimler/2016-9/6/1337278148423.jpg

Tutanın elinde kalan Cemaatlerin arkasından koşmada maraton parkuruna çevirilen kentte, 15 Temmuz girişimi sonrası gelinen noktada 7 den 70´e 94 yıl öncesi olduğu gibi ilçeyi kurtaran Milis güçler anıtının etrafında toplanan Gönenliler, geçmişe format atıp, Atatürk´ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin fabrika ayarlarına döndüler.



Anahtar Kelimeler: Gönen kurtuluş coşkusu
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli