Gönen Belediyespor Yönetiminden Açıklama

Gönen Belediyespor Yönetiminden Açıklama

Gönen Belediyespor kulüp başkanı İsmail Biroğlu ve yöneticiler, sporda ortak hareketi dile getiren bir açıklama yaptılar.

Gönen Belediyespor kulüp başkanı İsmail Biroğlu ve yöneticiler, sporda ortak hareketi dile getiren bir açıklama yaptılar. Açıklamada spordan şiddeti uzaklaştırmak için yönetim, taraftar, teknik heyet ve oyuncuların ortak hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

Gönen Belediyespor yönetimi başkan İsmail Biroğlu imzalı bir açıklama yaptı. Açıklamada hafta sonu Gönen’de oynanacak maçla başlayıp, tüm maçlarda sağduyulu hareketle Gönen’de centilmenlik çıtasını daha da yükseltmek. İşte açıklama;

“Sporda şiddetin kazananı olmaz”

Açıklamada “Sahalardaki şiddet, toplumdaki gerginliğin, istihdam ve ikamet sorunlarının dışa vurumu olarak görülebilir. Bireylerdeki bastırılmış öfke, stat ve konser gibi büyük toplulukların bulunduğu alanlarda dışa vuruyor. Sporu yönetenler ortak bir dil geliştirmeli ve bu dili kullanmalı. Yöneticiler, teknik heyet, taraftarlar ve medya mensuplarına bu konuda büyük görev düşüyor. Şiddetin bitmesi için ortak bir uzlaşma ve bir hedef doğrultusunda birleşmelidir. Taraftar grupları arasındaki düşmanlık miras gibi süre geliyor. Birbirleriyle kavga eden insanların aynı çarşı içerisinde esnaf, aynı sitelerde komşu, aynı partiye oy veriyor, aynı şarkıları dinliyor. Bu kötü mirasın yok olması için spordaki tüm unsurlar dersini iyi çalışmalı. Herkes, kendinde haklı bir taraf arayacağına eksikleri bilmeli. Zaten bu eksikler bilindikten sonra ortak akıl galip gelecektir. Şiddetin ıslahı kesinlikle tek yönlü olmayacaktır. Şiddet konusunda her zaman emniyet ve eğitimin önemi düşünülüyor. Burada iletişim eksikliği, bilgi kirliliği ve sosyal medyada öfkeyi büyüten mesajlar devreye giriyor. Bunlar yok olduğunda şiddet ile ilgili hiçbir unsur sahalarda yer almayacaktır. Spor, camialar arasında savaş ve zarar verme yarışı olmamalı. Özellikle Gönen’de spor, ortak ruh ile hareketle ilçeye marka değeri katmalı. Onun içindir ki bu hafta oynayacağımız Altınova Belediyespor maçı kulübümüz adına çok önemli bir maç olacaktır. Taraftarımızı yukarıda belirttiğimiz anlayış ve düşünce ile destek için 24. 11. 2013 tarihinde saat 14.00’te ilçemiz Nail Gönenli Şehir Stadı’na bekliyoruz” denildi.

 



tribün
20.11.2013 21:52:29
NE BU AÇIKLAMA, ANLAMIŞ DEĞİLİM SAYIN İSMAİL BİROĞLU`NU. SPORDA ŞİDDET VE ÖFKE AÇIKLAMASINI, GÖNEN BELEDİYESPOR TARAFTARI ÇOK CELTİNMENCE TAKINI DESTEKLER... SAYIN BİROĞLU VE YÖNETİM KURULU SPORDA ŞİDDET VE ÖFKE YERİNE ` SPORDA SİYASET VE ABİLİK ` DİYE BİR AÇIKLAMA YAPSAYDI DAHA İLE OLURDU...

tercuman
20.11.2013 23:50:59
bence sporda en önemli şey SPOR AHLAKIDIR. Onun da sayın başkan ve kankisi sayın antrenörde olduğunu zannetmiyorum.

güney marmaralı
21.11.2013 20:24:38
tercuman arkadaşıma kesinlikle katılıyorum. sayın başkan ve sayın antrenör eski adı gönenspor olan ve mazisi tarihi başarılarla dolu bölgemizin anlı şanlı takımının o zamanki başkan ve antrenörleri olarak yine bölgemiz takımlarından yüklü bir miktarda para talep ederek SPOR AHLAKLARINI taaa o zaman ortaya koymuşlardı.

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli