Gönen değerleriyle markalaşıyor

Gönen değerleriyle markalaşıyor

Gönen Belediyesi, Gönen'le özdeşleşen İğne Oyası, Kırmızı Et ve Baldo Pirincinin” patentini almak için TSE nezdinde resmi girişimlerde bulundu.


Gönen Belediyesi, Gönen'le özdeşleşen İğne Oyası, Kırmızı Et ve Baldo Pirincinin” patentini almak için TSE nezdinde resmi girişimlerde bulundu.  Her üç ürünün de Gönen'in önemli değeri olduğunu bildiren Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen, eti, sütü, kaplıcası ve iğne oyasıyla tanınan bir yer. İğne oyamızda, etimizde, baldomuzda kendi piyasasında markalaştı. Ürünlerimizin coğrafi işaretlenmesini yaptırarak, Gönen'i bir adım daha ileriye taşıyacağız” dedi.


MECLİS KARARI ALINMIŞTI

Gönen deyince akla, eti, sütü, iğne oyası, baldo pirinci, kaplıcası geliyor. Bu ürünlerimizle Türkiye'de marka olduk” diyen Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen'le özdeşleşen kırmızı ete, baldo pirince ve iğne oyasına” coğrafi işaretlendirme yaptırmak için TSE'ye resmi müracaatta bulunduklarını açıkladı.

Gönen Belediye Meclisinin de, coğrafi işaretlendirme yapılması yönünde almış olduğu meclis kararı bulunduğunu bildiren Başkan Yakar, Ekonomik anlamda da Gönen'in önemli değeri olan iğne oyasına, baldo pirincine ve kırmızı etin Gönen adına tescillenmesi, Gönen'in tanıtımında da büyük rol oynayacak. İstanbul piyasasında, kırmızı ette Gönen eti marka, biz Gönen Belediyesi olarak bu markayı tescillendireceğiz, aynı şekilde, baldo deyince Türkiye'nin hangi noktasında olursanız olun akla Gönen geliyor.

Kendi sektöründe markalaşan ürünlerimiz, patentin alınmasıyla birlikte Gönen markası altında satışa sunulacak” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı