Gönen Güreş`te marka oldu

Gönen Güreş`te marka oldu

Yıldız Erkekler Serbest Güreş Grup Şampiyonası 1-3 Mart 2013 tarihleri arasında ilk defa bir ilçe Gönen'de yapıldı.




Türkiye Güreş Federasyonu faaliyet programında yer alan Yıldız Erkekler Serbest Güreş Grup Şampiyonası 1-3 Mart 2013 tarihleri arasında ilk defa bir ilçe Gönen'de yapıldı.



Yıldız Erkeklerde 22 ilden 280 güreşçinin katıldığı güreşlerde, 23 hakem görev yaptı. Fahri Dilmaç Kapalı Spor Salonu'nda yapılan Türkiye Yıldızlar Grup şampiyonası'na Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Bolu, Bartın, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Karabük, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak`ın yanı sıra ev sahibi Gönen güreşçileri katıldı. Açılış konuşmasında Balıkesir il spor müdürü İlhan Aslan:`` Türkiye de ilk defa bir ilçede yapılan şampiyonada ev sahipliği yapan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar`a teşekkür ederiz`` dedi. Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ise ulusal düzeydeki turnuvaya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını bildirerek, turnuvanın düzenlenmesine emeği geçen Güreş Federasyonunu ve Gönen Güreş İhtisas Kulübünü kutladı.

Başkan Yakar Gençlerin spor yapmasını önemsiyoruz”

Gönen'in, sporun bütün branşlarında olduğu gibi güreşte de ağırlığını hissettirdiğini belirten Başkan Yakar, ``Gençlerimizin, spor yapması bizim için önemli. Turnuva, Balıkesir'de olduğu gibi Gönen'de de gençlerimizin güçlenmesine katkıda bulunacak. Ne yazık ki bu tür spor dallarını yaşatmak kolay değil. Gönüllük esasına dayanıyor, gönül erleriyle yürütülüyor. Çalışmalarından dolayı Gönen Güreş İhtisas Kulübünü ve Kulüp Başkanı Yaman İnanç'ı kutluyorum. Müsabakaların, 81 ilden ayrı tutularak Gönen'de yapılması da çok önemli” dedi. Belediye başkanı Hüseyin Yakar Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

İlk kez bir ilçede düzenlenen Yıldız Erkekler Serbest Güreş Grup Şampiyonası'nda 10 ayrı kiloda gerçekleşen maçlar sonunda sıralamalar şu şekilde oluştu;



42 kg 1. Seçkin Duman(Kocaeli) 2.Sergen Tuncay(Bursa) 3.Onur Karakulak(Bilecik)

46 kg 1. Mustafa Gül(İDA G.SP) 2.Uğur Akbay(Kocaeli) 3.Abubakar Umarov(Yalova)

50 kg 1. Muhammet Kahraman(Kocaeli) 2Tayyip Şam(Ankara) 3.Fırat Karaboğa(Eskişehir)

54 kg 1.Tuncay Büber(Bursa) 2.Alihan Sarı(Bursa) 3.ÖmerGörmüş(İstanbul)

58 kg 1.Mücahit Çetin(Eskişehir) 2.Abdulsamet Çalışkan(Ankara) 3.Mustafa Kula(Bursa)

63kg 1.Enes Uslu(Bursa) Şerafettin Gezer(Balıkesir. Kepsut) 3.Abdurrahman Karademir(Kocaeli)

69 kg 1.Sıraç Sefer(Kocaeli) Ramazan Sarı(Kocaeli) 3.Halil Bakırcı(Balıkesir)

76 kg 1.Mahmut Özkaya(Bursa) 2.Samet Ekici(İstanbul) 3.Tunahan Özgül(Kocaeli)

85 kg 1.Muhammet Enes Altun(İstanbul) 2.Tolga Yönel(Bursa) 3.Semih Yazıcı(Sakarya)

100 kg 1. Orçun Kumaş(Ankara) 2.Emirhan Ergin(İstanbul) 3.Ali Demir(Gerze Gür Sk)





gönenli
5.03.2013 23:33:46
sayın başkanım neyden bahsediyorsun, gençlere spor yapsın diye önem veriyoruz diyorsun. sen koskaca gönen belediye sporu maffetiler, gönen belediye sporda gönenli oyuncu kalmadı (2-3 gönenli oyuncu kaldı) gençlere sahip çıkmak istiyorsun, doğru dürüst yöneticiler bul, ondan sonra sahip çıkarsın . . .

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli