Hedef mail - Toplu Mail Gönderimi

Hedef E-mail Marketing

Toplu Mail

Toplu mail en basit tabiri ile hedef kitlelere reklam pazarlama stratejisidir. Toplu maili ister kendiniz hedef maillerini toplayarak ister çeşitli firmalar aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Günümüz teknolojinde insanlara ulaşılabilecek her ortam bir reklam alanıdır. E-Postalar sayesinde onlarca, yüzlerce hatta binlerce insana ulaşabilir ve insanlara gerek kampanyalarınızı gerek reklamlarınızı ulaştırabilirsiniz.

Hedef Kitlelere Yönelik Mail

Toplu mail gönderimi sağlarken en önemli etken hedef mail seçimi yapmaktadır. Yani hangi sektöre yönelik toplu mail gönderecekseniz o sektöre ilgisi olan kullanıcılara ulaşmalısınız. Bu hizmeti sunan birçok firma sizin sektörünüze uygun olan müşterileri bulmaya yardımcı olur. Örnek olarak; Böcek ilaçlama sektöründe olan bir şirketsiniz ve toplu mail ile reklam pazarlama yapmak istiyorsunuz bu durumda teknoloji, bilgisayar gibi sektörlerle ilgili olan kitlelere mail atmak geri dönüşleri aza indirecektir. Yani hedef mail seçimi; potansiyel müşterileri bulup, toplu mail atmaktır.

Yasal İzinli Toplu Mail Gönderimi Nedir?

Toplu mail gönderirken öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken konu 6563 sayılı elektronik ticaret kanunudur. Bu kanuna göre ticari bir amaçla veya reklam temelli bir e posta hizmetinde postanın göndereni, konusu ve içeriği tam olarak anlaşılacak şekilde olmalıdır. Yani bir firma olduğunuzu düşünürsek tüzel isminiz posta içinde daima geçmeli.. Ayrıca gönderilen postanın altında mutlaka ve mutlaka ?abonelikten çık? veya ?listeden çık? gibi opsiyonlar olmalıdır. Kullanıcı istediği taktirde bir daha mail almamak üzere hedef mailler arasından çıkabilmektedir. Aksi taktirde karşı tarafın şikayetleri artık e postalarınızın spama gitmesini sağlayacaktır. Daha kötü olarak kullanıcı haberleşme hakkının engellediği gerekçesi ile hukuki işlem bile başlatabilmektedir.

Özetle, toplu mail gönderimi veya email marketing tekniği hedef kitleleriniz içindeki veya elinizde bulunan bir listeye bağlı kişilere yasal ve izinli olmak şartıyla reklam yapma tekniğidir.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli