Gönen Kaymakamı Dınkırcı Saklı bahçeye hayran kaldı

Gönen Kaymakamı Dınkırcı Saklı bahçeye hayran kaldı

Ahmet Kamil Ilgazlı / GÖNEN

Doğal ortamlara,tarım ve hayvancılığa olan ilgisi nedeni ile ilçe kırsalında sürekli ziyaretlerde bulunan Gönen kaymakamı Bekir Dınkırcı`nın bu hafta sonu safarisindeki oğrak yeri ilçeye bağlı Beyoluk köyü idi.
Köyüne emekli olduktan sonra geri dönerek, Baba ocağında baca tütütürüp, Aşına, İşine aşkla sarılıp kendisine saklı bir cennet yaratan Ahmet Koca alın teri, göz nuru ile yarattığı bahçelerine herkesi hayran bıraktı.

Ahmet Koca Baba yadigarı köy evinde yeniden baca tüttürme sevdası ile başladığı çalışmasını kısa zamanda saklı Cennet haline getirmesi kulaktan kulağa ilçe kaymakamına da ulaştı

Gönen Kaymakam Bekir Dınkırcı ve beraberindeki ekip hafta sonu konuk oldukları Ahmet Koca`nın saklı bahçesinde tarımsal çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Yanında eşi ile birlikte meyve ağaçlarının bakımını yaparken, gelen misafirlerine cennet haline getirdiği meyve bahçesini gezdiren Ahmet Koca, 23 dekar alanda 30 adet seçkin bir armut türü olan Santa Maria yetiştirdiğini, 105 adet ceviz ağacı olduğunu ifade ederken Kaymakam Bekir Dınkırcı`nın tavsiyeleri doğrultusunda deveci armudunu tercih ettiğini belirterek 500 ağaç deveci armudu diktiğini sözlerine ekledi.

Az miktarda kiraz ağacı ile asma da yetiştiren, bahçesi için suyu tedarik ederek mini bir gölet ile su sorununa çözüm bulan Ahmet Koca` meyveciliğin daha da artarak yayılacağını, insanımızın yeniliklere alışacağının belirtti. Dekar başına deveci armudunun ortalama 3000-4000 TL, cevizin de yine dekar başına ortalama 2000-2500 TL getirisi olduğunu dile getiren Kaymakam Bekir Dınkırcı Ahmet Koca ve eşini tebrik etti, gerekli olan destek ve katkıyı her zaman sağlama sözü verdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli