Gönen Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Gönen Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Büyükşehir Yasası ile birlikte tüzel kişiliğini kaybedecek olan köylerin mahalleye dönüşmesiyle köyler mahalle statüsüne girerken, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri de feshedilecek.




Gönen Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi, Kaymakam Hüseyin Parlak Başkanlığında Gönen Kordon Park'ta toplandı.



Büyükşehir Yasası ile birlikte tüzel kişiliğini kaybedecek olan köylerin mahalleye dönüşmesiyle köyler mahalle statüsüne girerken, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri de feshedilecek.

Birliğin feshedilmesi ile mal varlıklarının kullanımı konusunda görüşmeler yapıldı. Hizmet Birliği Başkanı Kaymakam Hüseyin Parlak, köylerin yeni yasayla tüzel kişiliklerini değişeceğini belirterek birliğin tasfiye edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Köylerin birlikçe görmüş olduğu hizmetleri, 2014 Mart ayındaki seçimlerden itibaren Büyükşehir Belediyesi veya yerine göre ilçe belediyelerinin yapacağını belirten Kaymakam Hüseyin Parlak, "Tasfiye yapılması hususunda ilgili madde, `birliğin mal varlığı üye köylere dağıtılır` şeklinde fakat köyler mahalleye dönüştürüleceğinden dolayı bu mal varlıkları İçişleri Bakanlığı`ndan gelen yetkililerin de belirttiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılacak" dedi.

Birliğin Mal Varlıkları sorun oldu Birliğin taşınır, taşınmaz, nakdi varlığı, alacak hakları Birlik Meclisinde alınacak kararlar doğrultusunda Hizmet birliği tarafından oluşturulacak komisyon ile akibeti belli olacak.

Toplantıda Birliğin tasfiyesi sürecinde Birlik araçları ve taşınmazlarının daha önceki yıllarda Üreticiler ve diğer birlikler vasıtası ile edinildiği ve bu konuda söz hakkının Köy Muhtarları ve üreticiler olduğunu belirten Kaymakam Hüseyin Parlak bu tasfiye sürecinde araçların ve taşınmazlarının nasıl değerlendirilmesi gerekeceği hakkında öneriler aldı.

Köy Muhtarlarının Çoğunluğu araçların ve taşınmazların Gönen Ovası sulama birliği ile Gönen Süt Üreticileri Birliğinin ortak kullanımına sunulmasını talep ettiler. Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak ise araçları ve taşınmazlarının Gönen Çeltik komisyonuna devredilerek araçların burada değerlendirilmesi ve Birliğe ait arsanın ise Gönen Kaymakamlığına yeni hizmet binası yapılması için kullanılması önerisinde bulundu.

Can, Sulama Birliği olarak hizmet asli görevimiz”Bu öneriler karşısında söz alan Gönen Ovası Sulama Birlik olarak bizlerin böyle bir talebi olmadı. Mevcut araç parkurumuz ihtiyaçlarımızı karşılıyor. İhtiyaç olması halinde yeni araçlar alacak gücümüzde mevcut. Şayet bu süreçte bize böyle bir taleple gelindiğinde elimizi taşın altına sokmaktan kaçmayız. Araçları işletiriz arsa 'ya da Gönen Sulama Birliği ve Gönen Süt üreticileri Birliği ve Muhtarlar lokali olarak planlanan bir binayı da yaparız. Kaymakamlık Binası yapılması için devletin gerekli kaynakları mevcut biz siyasiler olarak bu kaynakları kullanılması için elimizden gelen tüm desteği veririz. Bizim önceliğimiz üreticilerin ve Köylerin hakkı olan bu kaynakları onların istekleri doğrultusunda kullanmak olmalı” dedi .

Aslan, Ortak hareket etmeliyiz ”Gönen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Engin Aslan konu hakkında söz alarak yaptığı açıklamasında, Hizmet Birliğinin mevcut araçlarını birlik olarak bizler aldık ama Süt Birliği olarak bunları tek başımıza işletemeyiz. Sulama Birliği ile birlikte bu olabilir. Müstahsillerimize ve Köylerimize hizmet etmek için elimizden gelen her şeyi yaparız” dedi.

Bu konuşmalar sonrasında Kaymakam Hüseyin Parlak tasfiye süreci içinde bu konunun kısa bir süre içinde çözüme ulaşması gerektiğini belirtti. Daha sonra Birliğin Muhtar üyeleri için seçime geçildi ve seçim sonucunda Muhtar üyeliklerine Çınarlı Köyü Muhtarı Savaş Altınkaya, Gelgeç Köyü Muhtarı Nadir Yalçın seçildi.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı