Gönen Plevne Camii İbadete Açıldı

Gönen Plevne Camii İbadete Açıldı

Gönen de yeni ibadete açılan Plevne Camii`nde namaz kılmak için yer kalmayınca cemaat dışarıda saf tutmak zorunda kaldı.




Cuma
namazı öncesinde Kur`an tilaveti, konuşmalar, hayır dualar ve
kurban ile açılışı yapılan Plevne Camii`nde namaz kılmak isteyen vatandaşlar içeride yer kalmayınca dışarıda saf tutmak zorunda kaldılar.




Yeni Gönen Pilevne Camii açılışında Vatandaşlara namaz çıkışında pilav ayran ikram edildi.
Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile de açılışa katılan vatandaşlara karanfil hediye edildi.

Camiinin açılış duasını ise Bandırma müftüsü Cahit Çetin yaptı. 702 günde tamamlanan ve 19 Nisan 2013 Cuma günü Cuma namazı öncesinde açılışı gerçekleştirilen Plevne Camii vatandaşlardan tam not aldı.

Kur`an tilaveti ve kurban ile gerçekleştirilen açılışta konuşan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Kutlu doğum Haftası`nın ve yeni camiinin hayırlara vesile olmasını dilerken, mimari yapı ile ilgili eleştirileri es geçerek, "Bugün burada olmak ve bu heyecanı ve hazzı hissetmek beni ziyadesi ile memnun ediyor. Allah emeği geçen herkesten razı olsun" dedi.

Törende konuşan Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak ise camilerin bir ibadet yeri olduğunu belirterek, "Dış mimarisi ile de çok farklı bir yapının vücut bulduğu bu camiinin mimarını herkes merak ediyor" diyerek mimar Kevork  Özkaragöz `ü yanına davet edip halka tanıttı ve böylesine güzel bir mimari yapıyı ortaya çıkardığı için kendisine teşekkür etti.

Plevne Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Aydoğmuş, ilçe müftüsü Hayrullah Yavuz ve il müftüsü Turgut Uçari` nin de konuşma yaptığı açılış töreni, kurban ve duaların ardından kurdele kesilmesiyle son buldu. Protokol üyeleri ve vatandaşlar daha sonra camiye girerek Cuma namazı öncesinde il müftüsü Turgut Uçari tarafından verilen vaazı dinlediler ve ezan okunması ile birlikte bu camide kılınacak ilk namaz için saf tuttular.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu