Gönen sakin bir kent

Gönen sakin bir kent

Gönen Kaymakamı Arslan Yurt: “İlçemize bir fakülte kazandırmak istiyoruz”

Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, “Bandırma Manşet”e, ilçeyle ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

İlçedeki Covid-19 vakalarını halen istedikleri düzeye indiremediklerini belirten Yurt, “İlçemizdeki işletmeler, Covid-19 önlemlerine genelde titizlikle uyuyorlar. Ancak vatandaşlarımızın ev ziyaretlerine mutlaka son vermeleri gerekir. Bu arada 24 bin metre karelik bir kapalı pazar yerimiz var. Bu pazar yerimizde yaklaşık 700-750 esnafımız yer alıyor. Yaptığımız planlamaya göre pazar yerimize aynı anda bin 500 vatandaşımızı alıyoruz. Pazar yerimizi, Covid-19 kurallarına uyulup uyulmadığı konusunda, polis ve zabıta ile sürekli denetliyoruz” dedi.

FAKÜLTEYİ İSTİYORUZ

Gönen’e, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bağlı 4 yıllık bir fakülte kazandırmak için çaba harcadıklarını belirten Yurt, şu bilgiyi verdi:

“Fakültemiz için üniversite ile protokol imzaladık. Fakültemiz binasının yapımı için de bir dernek kurduk. Bu konuda hayırsever iş adamlarımızın ve vatandaşlarımızın destekleriyle 2 bin metre karesi kapalı olmak üzere 9 bin metre karelik bir alana bu binamızı yapacağız. Uygulamalı Bilimler Fakültemiz binasının zemin etüdü yapıldı. Yakında temelini atacağımız bu binayı iki yılda tamamlamayı planlıyoruz.”

Gönen’de yaşanan trafik sorununun çözülmesi için kapalı, katlı otoparklara ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Kaymakam Arslan Yurt, “İlçemizin genel asayişinde bir sorun yok. Gerek polisimiz ve gerekse jandarmamızın gerek istihbari ve gerekse sahada başarılı çalışmalarına paralel şekilde Gönen’in, sakin bir kent olduğunu söyleyebilirim. Tabii ilçenin huzurlu ve sakin bir kent olmasında büyük payları bulunan Gönenli vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Gönen sakin
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli