Gönen semalarında kanat çırptılar

Gönen semalarında kanat çırptılar

Barış sembolü Güvercin festivalinde büyük coşku yaşandı. Havanın yağışlı oluşu katılımı etkilemedi.




Gönen`de ilk kez düzenlenen Güvercin festivali katılımcıları da, izleyenleri de mutlu etti.

........

Gönen Güvercin sevenler, yetiştirme,yaşatma ve koruma derneği tarafından düzenlenen Güvercin festivaline yurdun dörtbir köşesinden Güvercin yetiştiricileri katıldı.

Dernek Başkanı Nail Çınarcık bu yıl ilk kez Belediye Başkanı Hüseyin Yakar'ın destekleri ile gerçekleştirilen 1. Güvercin Festivalinin beklenilenin üzerinde katılım ve ilgi gösterildiğini söyledi.

Başkan Çınarcık: Bizleri yalnız bırakmayan Güvercin seven arkadaşlara teşekkür ederim. Belediye Başkanı Hüseyin Yakar İlk defa yapılan 1. Güvercin Festivalinde bizde yardımcı olarak desteğini esirgemedi.`` derken, Katılımcı konuklara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Millet Vekilleri Telgrafla kutladıkları 1.Gönen Güvercin Festivali Kaymakam Hüseyin Parlak`ın
Güvercinleri doğaya salarak başladı.

Kaymakam Parlak, Festivalin Gönen'e hayırlı olmasını
dilerken gökyüzüne bırakılar onlarca Güvercin Gönen semalarında renkli görüntüler yaşattı.

Festivalde Gönen Güvercin Sevenler yetiştirme yaşatma koruma derneği ayrıca kurucu üyelerini plaket ile taltif etti.

Organizasyon komitesi tarafından festival`in en güzel kuşlarının seçildiği yarışmalar ardından sembolik ilaleler yapıldı. İhalelerde 250-300 tl den satılan kuşların bedelleri Gönen Güvercin yetiştiricileri derneğine bağış yapıldı.

Güvercin bakıcılarının festival ve şenlikleri desteklemek amacı ile sergiledikleri kuşlar içinde 2500 tl ile 5 bin tl arasında fiyat bulan Güvercinler vardı ancak besiciler bu kuşları ihaleye çıkartmadı.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar Hayvana olan sevginin kent yaşamında toplumsal barışın göstergesi olduğunu, bu anlamda sokak hayvanları kadar kuş ve balık türlerine ilgi gösterilmesinin gelecek jenerasyonlar için sevgi ve barış anlamına geldiğini söyledi.

Başkan Yakar  bu ve buna benzer toplumsal aktiviteleri yerel yönetim olarak her zaman desteklediklerinini, Özellikle evcil hayvanlara hertürlü desteği sağladıklarını söyledi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı