Gönen Sulama Birliği davası devam etti.

Gönen Sulama Birliği davası devam etti.

Yolsuzluk iddiası ile yargılan 28 yönetici bugün Bandırma Ağır Ceza mahkemesinde ki ilk duruşmaya çıktılar.




Bandırma Manşet                                      Haber Merkezi

AKP Gönen il genel meclisi  üyesi ve Gönen Ovası Sulama Birliği Eski Başkanı Bülent Can,ve yönetim kurulu arkadaşları ile yeni göreve gelen Başkan Kadir Bakkal ve arkadaşları hakkında devam eden Sulh ceza mahkemesi davası bir üst mahkeme olan Bandırma Ağır ceza mahkemesine alınması ile ilk duruşma bugün yapıldı.


Davaya Erol Çakır ile Kadir Bakkal müşteki sanık olarak girerken, Eski başkan Bülent Can,Bülent Akbaş. Mustafa Kaplan, Erhan Acar, İbrahim Boztepe, Haktan Çömlekçioğlu, Erol Handemir, Fikri Ünal, Fatih Yaman, Yunus Yaman, Bahtiyar Yemenli, Evren Kozaklı, Mehmet Öner, Necati Öztürk, Hasan Tuna, Mustafa Güneri, Recep Kahvecioğlu, İlyas özben, Erhan Ovalı, Hasan Akyol, Zafer Akkuş, İbrahim Kocabıyık, Sadettin Kostak, Seyit Gezer, Sezgin yaşar ile Özcan taşçı İhaleye fesat karıştırmak, Resmi belgede sahtecilik, Görevi kötüye kullanmaktan sanık olarak hakim karşısına çıktılar.



Gönen Ova Sulama Birliğinde gerçekleşen genel kurul sonrası görev değişikliği nedeni ile tarafların bir birlerini şikayet etmesi ile başlayan yargı süreci Gönen Sulh hukuk mahkemesinde bir yılı aşkın süre devam etmiş ve yargılamanın bir üst mahkeme olan  Bandırma Ağır ceza mahkemesinde yapılmasına karar verilmişti.

Tutuksuz olarak yargılanmaları devam eden Gönen Ova sulama birliği yönetim çevresini bugün Bandırma’da 12 Avukat savundu.

2010 Haziran ayında başlatılan operasyonla göz altına alınıp İhaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan birlik eski yöneticileri ve Olayla bağlantılı 24 kişinin daha gözaltına alınmasıyla başlayan dava süreci, Sanıkların tutuksuz yargılanmaları ile devam ederken davanın açılmasından 16 ay sonra dava nın  Bandırma Ağır ceza mahkemesine gönderilmesi gergin sürecin tansiyonunu Bandırma ya taşıdı.

Gönen Sulama Birliği Başkanı Kadir Bakkal ve eski başkanı Bülent Can´ın hesaplara yönelik karşılıklı şikayetleri üzerine, Gönen Cumhuriyet Savcılığı tarafından birliğin son 5 yıllık hesaplarının incelemeye almasıyla başlayan süreç Savcılığın talimatıyla Gönen Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, Kadir Bakkal ve Bülent Can´ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmasına neden olmuştu.



Gönen Sulama Birliğinin 2006 ile 2010 yılları arasında gerçekleştirdiği sulama ihalelerinin kanuna uygun olmadığı, usulsüz harcama yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlıların sorgularının ardından sevk edildikleri Gönen Sulh ceza mahkemesindeki yargılamalarından sonuç alınamayınca dava Bandırma Ağır ceza mahkemesine gönderilmişti.

Bandırma da bugün erken saatlerde başlayan dava’da ağır ceza mahkemesi başkanı izinli olduğu için duruşmaya 18 Şubat’a gün verildi.

Yaklaşık 18 aydır devam eden dava sürecinde tarafların oldukça gergin ve yorgun oldukları gözlendi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı