Gönen turizm kenti oluyor

Gönen turizm kenti oluyor

Gönen Kaplıcalarının karşısında bulunan Tabakhaneye, deri işadamlarının da olur vermesiyle” ‘Kentsel Dönüşüm Projesi' uygulanacak





AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Uğur'un desteğiyle Gönen Tabakhanesinde Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak.



Gönen Kaplıcalarının tam karşısında bulunan Tabakhaneye, deri işadamlarının da olur vermesiyle”  ‘Kentsel Dönüşüm Projesi' uygulanacağını bildiren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, tabakhane mezbelelik görünümden kurtulacak, Kentsel Dönüşümle birlikte, tabakhane turizme açılacak.

Gönen, Kaplıcasıyla markalaşmış bir kent. Kentsel dönüşümle birlikte, turizm sektöründe Türkiye'nin en iddialı merkezleri arasına gireceğimize inanıyorum” dedi.Deri Organize Sanayi Bölgesinin arıtma tesisi inşaatında sona doğru gelinirken, Gönen Tabakhanesindeki deri fabrikaları da 2014'te Deri OSB'ye taşınmaya hazırlanıyor.

Fabrikaların taşınmasıyla birlikte, 132 dönümlük tabakhanenin bulunduğu alana Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak. Kentsel Dönüşümün, Gönen'in turizmde önünü açacak bir proje olduğunu kaydeden Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen tabakhanesi, mevki olarak çok değerli bir yerde. Öncelikle, Kaplıcaların tam karşısında, Gönen'in merkezinde bulunuyor. Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanmasıyla, 132 dönümlük bu bölge turizme açılacak” dedi.

Kentsel dönüşüm projenin uygulanmasıyla birlikte tabakhanenin, mezbelelik bir görüntüden kurtulacağı gibi Gönen turizminin de önünün açılacağını bildiren Başkan Yakar, Gönen, daha da değerlenecek. Turizm sektörüne yeni tesisler kazandırılacak, dolayısıyla istihdam yaratılmış olacak” dedi.

Deri sanayicilerini de hassasiyetlerinden dolayı kutlayan Başkan Yakar, deri işadamlarımızı ve derneğimizi, sorunun çözümü noktasında olumlu yaklaşımlarından dolayı kutluyorum. Kentsel dönüşüm projesini kabul eden işadamlarımız, fabrikalarını taşıma sürecinde 0 faizli kredi olanağından faydalanacaklar” açıklamasını yaptı.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli