Gönen Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı!.

Gönen Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı!.

Gönen'de Kar yağışı nedeniyle yiyecek ihtiyacını karşılamakta zorlanan sokak hayvanlarının imdadına Gönen Belediyesi yetişti.

Gönen'de Kar yağışı nedeniyle yiyecek ihtiyacını karşılamakta zorlanan sokak hayvanlarının imdadına Gönen Belediyesi yetişti.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Belediye Başkanı Hüseyin YAKAR `ın talimatıyla harekete geçen ekipler,  Olumsuz hava şartlarından dolayı ilçe genelindeki sokak hayvanlarının korunması ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlattı.

Gönen Belediyesi soğuk hava şartları nedeniyle açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanları için belirli bölgelere yiyecek bıraktı. Yetkililerin bölgeye yiyecek bırakmasıyla birlikte beliren çok sayıda sokak köpeği, bırakılan kuru mamalarla karınlarını doyurdu.

Gönen Belediyesi soğuk hava ve zorlu kış şartlarında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarını unutmadı. İlçedeki sakak hayvanlarının bulunduğu yerlere yiyecek bırakan belediye görevlileri vatandaşlardan da büyük takdir gördü. Hayvan severler Gönen Belediyesi'nin bu uygulamasını çok yerinde bulurken, çalışmanın kendilerini duygulandırdığını belirttiler.

Diğer taraftan Gönen Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım evindeki hayvanları soğuk havadan koruma amaçlı olarak buradaki görevliler tarafından bölmelerinde kuytu alanlar oluşturuldu. Gönen Belediyesi bu çalışmayı yaparken, Tütüncü Mahallesi'nde bir çatı etkili rüzgâra daha fazla dayanamayarak yerinden söküldü ve yol kenarındaki elektrik direğinin üzerine düştü.

Sokak aydınlatma direğine asılı kalan çatı, elektrik tellerinin de kopmasına neden oldu. Yetkililer mahalle muhtarının çağrısı üzerine bu alandaki enerjiyi bakım ve onarım için geçici olarak keserek önlem aldılar.  



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı