Gönen'de 14 Mayıs Çiftçiler günü

Gönen

Gönen ziraat odası 14 Mayıs'ta kutlanan Dünya Çiftçiler günü için program düzenledi.

Gönen Ziraat Odası Başkanlığı geleneksel olarak yapılagelmekte olan 14 Mayıs Dünya çiftçiler günü nedeni ile geleneği bozmayarak kutlama programı düzenledi.

Gönen Ziraat odası Başkanlığınca düzenlenen 14 Mayıs Dünya çiftçiler günü programına Başta ilçe Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, Belediye Başkanı İbrahim Palaz, ilçe İmniyet Müdürü Metin Kartal, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Bn. Temel Kılıç, Tarım ilçe Müdürü Yusuf Emiral, İlçe Müftüsü Ahmet Duran'n yanı sıra Başkan müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üreticiler katıldı. 

Gönen Ziraat Odası Başkanlığınca Çarşı Camiinde kutlanan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününde yazılı bir açıklamada bulunan Ziraat Odası Başkan Necati Özkurt, 2 yıllık pandemi sürecinde tüm dünyanın tarım ve gıda'nın insan yaşamındaki önemini anladığını, Tarımsal istihsale yönelik, üretim girdilerinin düşürülerek verimliliğin arttırılması noktasında alınacak radikal kararlar ile Türk tarımının önünün açılması gerektiğini kaydetti.

Başkan, Özkurt; "Bizler tarım ve hayvancılık sektöründe tek amacımız üretimde sağlayacağımız artış ile maliyetleri en aza indirmektir. Bu anlamda verdiğimiz çaba ortada, ithalata dayalı politikaları bir kenara bırakarak, Kendi kendine yetebilen nadir tarım ülkelerinden bir olarak Türk çiftçisinin önünün açılmasını bekliyoruz." dedi.

Gönen Ziraat Odası Başkanlığının Çarşı Camii önünde hazırladığı 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü etkinliğinde katılımcılara Kavurmalı pilavi ayran ve tatlı ikramında bulunuldu.



Anahtar Kelimeler: Gönen' Mayıs Çiftçiler
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı