Gönen`de 86 yıllık çınar

Gönen`de 86 yıllık çınar

THK Gönen şubesi sönmeyen hizmet meşalesiyle pırıldıyor





Gönen Türk Hava Kurumu  Başkanı Ali DÖKMEN Şubemiz 1927 yılında kurulmuş olup Mehmet Ercan , İsmail Öz bilge, Zekeriya Neke, Erkan
Büyük çakır, Naci Göksu ve halen Ali Dökmen görev yapmaktadır.


1954 yılında Hüseyin Tümer Caddesinde kendi binasını yapmış olup halen bu binada kurum çalışmalarını yürütmektedir.

Şube her yıl kuruluş yıl dönümü olan 16 Şubat günü Hava Şehitlerine mevlüd-i Şerif okutmakta olup ayrıca ilçemizdeki okullar arasında resim ve kompozisyon yarışması yapmakta ve aynı gün yüzlerce çam fidesi dağıtılmaktadır .Şehitlerimizin isimleri ilçe caddelerine isim verilmesi sağlanmıştır.

Şubemiz ayrıca Kurban ve bayramlarda topladığı deriler gelirlerinden ve fitre zekat gelirlerinden doğan gelirin yüzde altmışını dağıtmaktadır. Sırası ile yüzde ellisi ilçemizdeki sosyal yardımlaşma kurumuna(Fak fuk fon) yüzde dört Kızılay a, yüzde üç diyanet vakfına, yüzde üç çocuk esirgeme kurumuna dağıtılmaktadır. Şubede üniversite mezunu bir sayman çalışmaktadır.

Cumhuriyet sonrası Balıkesir ilinde 4 uçak Hava Kuvvetlerine halkın bağışları ile kazandırılmış bunlardan bir tanesi Gönen'dir. Şube bugüne kadar (2) personel emekli etmiştir. Türk Hava Kurumu Üniversitesi 03/03/2011 de kuruldu.Türkiye'de ilk ihtisas üniversitesi Dünya'da 37. Üniversiteyiz.837 öğrenci ile eğitim devam etmektedir.45 ülkeden 78 yabancı öğrenci eğitime devam ediyor.

İlçemizden Hava Şehitleri Cengiz Topel-Şehit Fehmi Ercan- İsmail Seval-Kudret Yenal-Naci Tunca-Cevdet Somaltın-Ferhat Öztürk-Cengiz Karabıyık-Ömer Şerbetçi-Şehit Mahmut Nacim Özgenkan ilçemiz Hacıveli oba köyünden olup ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen'in pilot hocasıdır.

İlçemiz den çıkan Hv. Albay Jet pilotu Kemal Yücetürk'ün tezleri hala üniversitelerde okutulmaktadır.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu