Gönen'de ÇETE Operasyonu

Gönen

Gönen'de lokanta cinayeti olayı ile ilgili göz altına alınan 12 kişiden 6 sı tutuklandı. 6 sı Adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Gönen'de büyük operasyon, Balıkesir il Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerinde katıldığı büyük operasyonda göz altına alınan 12 kişiden 6 sı tutuklandı, 6 sı adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, olaydan sonra yapılan ilk sorgulamada göz altına alınıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 2 kişi ile birlikte tutuklu sayısı 8'e ulaştı.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ

Bandırma'ya bağlı kırsal Şirinçavuş Mahallesinde faaliyet gösteren sahil restaurant'ta yaşanan kavga olayının devamı olarak Gönen'de bir biri ardına yaşanan çatışmaların öncesinde Ebubekir Kür (36)ya ait galeri işyeri bir gece otomatik silahlarla taranmış, olayın soruşturması selamete ulaşmadan, devamı gelmişti.

9 Eylül 2020 tarihinde Gönen Kaplıcalar yolu üzerinde faaliyet gösteren ÇAMLIK restaurant'a saat 23.00 suları motorsiklet ile gelen kar maskeli iki kişi arka masalarda oturan Ebubekir Kür, Kazım Kazancı, Erbil Atabay ve Harun Murat Durhan'ın üzerine kurşun yağdırmıştı.

Kanlı olayda durumun vahametini anlamayan işyeri garsonu Erol Yakan ise araya girme çabası yok yere kurşunlara hedef olmasına neden olmuştu.

Gönen, Çamlık restaurant'taki kanlı baskın sonrası baskını gerçekleştiren kar maskeli 2 kişi geldikleri gibi olay yerinden uzaklaşırken, Gazlerici Ebubekir Kür(36) olay yerinde, Restaurant garsonu Erol Yakan (55) ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Silahlı baskında Ebubekir Kür'ün masasında bulunan Kazım Kazancı(37) Erbil Atabay(38) ve Harun Murat Durhan(53) yaralı olarak kaldırıldıkları devlet hastanesinde, gerekli tedavilerinin olumlu sonucu ardından taburcu olmuşlardı.

Gönen kanlı baskını ile ilgili olarak 1 numaralı sanık sıfatında aranan Mert Sevinç'in yurt dışında bulunması nedeni ile hakkında hazırlanan kırmızı bülten ile uluslar arası düzeyde araması sürdürülürken, olayla ilgili olarak göz altına alınıp soruşturmaya tabi tutulan 2 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine konmuştu.

ÜLKE GENELİNDE SÜRE GELEN ÇETE OPERASYONLARININ GÖNEN AYAĞI ETKİLİ OLDU.

Yaklaşık 7 ay önce süre gelen ÇAMLIK restaurant cinayeti ile ilgili olarak devam eden yargılama süreci, Bakanlık tarafından ülke genelinde başlatılan ÇETE OPERASYONLARI'nın Gönen ayağında da, eldeki belge ve bilgiler ışığında gerçekleştirilen gece operasyonunda cinayet olayı ile ilişkilendirilen 12 kişi, Emniyet müdürlüğündeki ilk sorgulamaları sonucu çıkartıldıkları mahkeme tarafında 6 sı tutuklandı. 6 sı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.



Anahtar Kelimeler: Gönen' Operasyonu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı