Gönen`de dar gelirlinin yüzü gülecek

Gönen`de dar gelirlinin yüzü gülecek

TOKİ 3. etap konutları için 1340 kişi müracaat etti. Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, E1 ve K1 olmak üzere iki tip konut inşa edilecek.




Doğalgazla birlikte Gönen'de kiralık konut fiyatları deyim yerindeyse uçtu.

Kirada yaşayan dar gelirli vatandaşlar, TOKİ konutlarından ev sahibi olmak için belediyeye akın etti. Şu ana kadar 1340 vatandaşın TOKİ'nin 3. etap konutları için müracaat ettiğini bildiren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, E1 ve K1 olmak üzere iki tip konut inşa edilecek. E1 dar gelirli yurttaşlarımıza dönük yapılacak” dedi. Başvuran vatandaşların 17 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında Ziraat Bankasına taksitlerini yatırması gerektiğini de kaydeden Başkan Yakar, para yatıran vatandaşlarımızın sayısına göre konut yapılacak ve 18 ayda teslim edilecek” dedi.


GÖNEN'DEKİ KONUTLAR AMACINA UYGUN HİZMET EDİYOR

İlk etapta 176, ikinci etapta 96 konut yapan TOKİ'nin 3. etapta Gönen'e 300-400 arasında konut yapacağı bildirildi. Doğalgazla birlikte konut fiyatlarının gerek kiralık gerekse satışının fahiş oranda yükselmesi, dar gelirli yurttaşları TOKİ konutlarına yöneltirken, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, rekor düzeyde başvurunun olduğunu söyleyerek, 1340 vatandaşımız TOKİ konutları için belediyemize müracaat etti” dedi.

TOKİ konutlarının depreme dayanıklı, estetik açıdan da şık olmasının talebi arttırdığını belirten Başkan Yakar, ödeme kolaylığı, konutların kullanışlı ve depreme dayanıklı olması, daha önce TOKİ'den ev sahibi olan vatandaşlarımızın memnuniyeti, talep patlaması yaşattı. 3. etap konutlarda, şu anki TOKİ konut alanı bölgesine yapılacak” derken, müracaat eden vatandaşların ilk taksitlerini 17 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında Ziraat Bankasına yatırması gerektiğini söyledi.

3. etapta Gönen'e en az 300-400 arası konut yapılacağına da değinen Başkan Yakar, 18 ayda teslim edilecek. Talep durumuna göre E1 ve K1 olmak üzere iki tip konut inşa edilecek. 87 metrekare olan E1 tipi dar gelirli vatandaşlarımıza dönük olacak” derken, TOKİ konutlarının Gönen'de yapılış amacına hizmet ettiğini söyledi.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı