Gönen`de hayat durdu

Gönen`de hayat durdu

Şehit Serhat Baloğlu, mahşeri katılımla şehitlikteki ebedi istirahatğahına defnedildi.

İzmir`in Karşıyaka`da, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı`na bağlı Alaybey Tersanesi`nde römorkör kazasında şehit olan Gönenli er Sardar Baloğlu (20) binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.


 Şehidin babası cenazede metanetini korurken, ağabeyi yakınlarını yardımıyla ayakta durabildi. Törene katılan Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, şehidin babası Mehmet Baloğlu ile yakından ilgilendi.

Karşıyaka Alaybey Tersanesi`nde havuzda bakımda olan TGC Değirmendere adlı römorkörünün havuzda dalış esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen kazada şehit olan Serdar Baloğlu, Balıkesir`in Gönen ilçesinde toprağa verildi.

Dün uçakla Bandırma askeri havaalanı getirilen şehidin cenazesi helallik alınmak için baba evine götürüldü. Türk bayrağına sarılı şehit erin tabutu öğlen saatlerinde Gönen Devlet Hastanesi morgundan alınarak cenaze namazının kılınacağı Çarşı Camii`ne getirildi.

Cenaze törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan ve Ali Aydınlıoğlu, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Balıkesir Belediye Başkanı Ismail Ok, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Bandırma 6.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral M.Uğur Balkış, Erdek Mayın ve Filo Komutanı Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.


Törende anne Gülname Baloğlu, gözyaşları arasında taziyeleri kabul etti. Baba Mehmet Baloğlu törende metanetini korurken ağabey Oğuzhan Baloğlu yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi.

Cenaze töreninde konuşan İl Müftüsü Turgut Açari, acılı aileye taziyelerini sundu. Cemaatten helallik alınmasının ardından şehidin cenaze namazı Müftü Turgut Açari tarafından kıldırıldı. Tören sonrası Şehit Er Serdar Baloğlu`nun cenazesi omuzlarda taşınarak cenaze aracına taşındı. Şehit er Serdar Baloğlu, Gönen Garnizon Şehitliği`nde toprağa verildi.

Aslen Kırıkkaleli olan şehit er Serdar Baloğlu`nun ailesinin yaklaşık 20 yıldır Gönen`de ikamet ettiği öğrenildi. 1993 yılı Gönen doğumlu olan şehit er Serdar Baloğlu`nun üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu. Şehit erin Oğuzhan isminde ağabeyi, Sıla isminde bir kız kardeşi bulunuyor.

 



demokrat
26.12.2013 08:36:00
Dünyada eşi benzeri görülmedik ve araştırılması gereken garip bir kaza sonucu şehid olan kıymetli kardeşimize Allah`dan rahmet;geride kalanlara sabr-ı cemil diliyoruz.

  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı