Gönen`de huzur toplantısı

Gönen`de huzur toplantısı

Toplum Destekli Polis Projesi kapsamında, ``Güvenli Bir Yaşam Hepimiz İçin, Birlikte Başaralım`` sloganıyla çeşitli konuşmalar yapıldı.

Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ile İlçe Kaymakamlığı işbirliğinde, özellikle gençlerin korunması, gelecek nesillerin sağlıklı bir ortamda yetişmesi, suçtan arınmış bir gençlik için Kordon Park Cafe ’de geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Belediye Başkan Yar. Ziya Dermenci, Emniyet Müdürü Umut Ede, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz, Sağlık Merkezi Müdürü Dr. Cem Eryılmaz, Akademisyenler, Mahalle Muhtarları, Emniyet mensupları, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları, eğitimciler, din adamları, halk temsilcileri ve iş adamları katıldılar.

Suçları önlemede toplumsal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi, toplumun tüm kesimlerinin katılımını sağlayarak polis teşkilatınca halka sunulan güvenlik hizmetlerinin verimlilik ve etkinliğinin artırılması, halkın güvenlik hizmeti memnuniyetinin yükseltilmesi ve güvenli yaşamın sağlanmasına yönelik atılacak adımları kapsayan Toplum Destekli Polis Projesi kapsamında, ‘Güvenli Bir Yaşam Hepimiz İçin, Birlikte Başaralım’ sloganıyla çeşitli konuşmalar yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, ‘‘Huzurlu bir Gönen ideali ile bu toplantıyı yapıyoruz. Hep birlikte gençlerimize sahip çıkalım diyoruz. Daha nitelikli bir nesil yetiştirmek, toplumsal duyarlılıkla hareket eden, eleştiren değil, teklif ve taleplerle gelen bireylerin artması adına çalışmalar yürütmeyi hedefliyoruz. İyi siyasetçiler, iyi doktorlar, iyi vatandaşlar, iyi öğretmenler, iyi din adamları, iyi toplumların içinden, iyi insanların arasından çıkar. İşte bu temel doğrultuda, toplum için birlikte düşünelim, birlikte karar verelim ve birlikte hareket edelim’’ dedi.Ardından söz alan İlçe Emniyet Müdürü Umut Ede, ‘‘Bugüne kadar sorun yaşayan 411 aile tespit ettik, 111 aileye ulaştık, 66 kişiyi rehabilitasyon için gerekli kurumlara gönderdik. Bunların yanı sıra, uyuşturucu ve uyuşturucu satıcılarıyla mücadele konusunda çeşitli başarılı operasyonlar gerçekleştirdik. Gönen hepimizin, biz halkımızın desteğini bekliyoruz. Halkımızdan gelen yardımlara her zaman ihtiyacımız var. Özellikle 155 Polis İmdat hattının kullanımı konusuna özen göstermelerini istiyoruz.  Emniyet, Kaymakamlık, Belediye ve Sağlık Kurumları olarak ortak çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bu projeyle, meydana gelen olay sonrası harekete geçen yaklaşımdan ziyade olay meydana gelmeden önce harekete geçen yaklaşımı benimsemektir. Okullarda öğrencileri bilgilendirme amaçlı çalışmalar yapmak, düzenlenen etkinliklerin ve programların öğrencilerin ailelerini, öğretmenleri ve okul yöneticilerini de kapsayacak nitelikte olmasını sağlamak, okulda ve toplumsal yaşamda şiddetten uzak bir ortam oluşturulması konusunda çocuklara yönelik çalışmalarda bulunmak, öğrencilerin boş vakitlerini nasıl ve ne şekilde olumlu değerlendirebilecekleri, kötü alışkanlıklardan nasıl uzak kalabileceklerine yönelik etkinlikler düzenlenmesini sağlamak projenin amaçları arasında" diye konuştu.

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı