Gönen`de ilk Arabuluculuk Bürosu Hizmetine Başladı

Gönen`de ilk Arabuluculuk Bürosu Hizmetine Başladı

Dünyada İngiltere, Almanya, Hollanda, Belçika, ABD gibi ülkelerde uzun yıllardır uygulanan bir yöntem olan arabuluculuk artık ülkemizde.

Eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde tamamlayarak Arabulucu olan Avukat Mine Işık, Gönen’de bir ilke imza attı.

Türkiye`nin ilk arabulucuları arasında yer alan Işık, sistem hakkında bilgi verdi. Dünyada uzun yıllardır uygulanan bir alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemi olan arabuluculuğun ülkemizde 2012 yılının Haziran ayında kabul edilen Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu ile gündemimize girdiğini, hedefin kişiler arasındaki uyuşmazlıkları daha barışçıl yöntemlerle çözüme kavuşturmak ve mahkemelerin iş yükünü hafifletmek olduğunu söyleyen Işık, yönteme tarafların kendi iradeleriyle üzerinde tasarruf edebilecekleri, kamuyu ilgilendirmeyen hususlarda başvurulabileceklerini söyledi.

"Daha net bir ifadeyle ceza davaları, nüfus ve velayet davaları bu usulle çözülemezken alacak ve tazminat uyuşmazlıkları, bankacılık hukukuna ilişkin uyuşmazlıklar, iş hukuku uyuşmazlıkları, ticaret hukuku, aile hukukundan kaynaklanan tazminat talepli uyuşmazlıklar, tüketici uyuşmazlıkları gibi hususlarda arabuluculuk işleyebilecektir" dedi.

14 yıldır ilçemizde serbest avukatlık yapan, ilçemizin ilk Arabuluculuk Bürosu sahibi Mine Işık, başlangıçta uygulamada sorunlar yaşanabileceğini fakat zamanla sistemin oturacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı