Gönen'de, Kaplıcalar caddesini ayağa kaldıran davranış

Gönen

Gönen'in en müstesna caddesinde yapılan yıkım, çevreyi etkiledi.

Gönen'in en müstesna caddelerinden, Trafik'e kapalı yaya yolu caddesi, Banyolar caddesinde gerçekleşen yıkım işlemi mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz'ın yakını olduğu bilinen Emre pansiyon, mevcut 5 katlı yapıyı yıkarak yerine yeni bir bina yapmak için başlattığı yıkım ortalığı ayağa kaldırdı.

Yaz sezonu dolayısı ile turistik ilçelerde inşaat-hafriyat işlerinin süreli olarak durdurulması, kararına rağmen inşaat ve yıkım işlerini sürdürenlere uygulanacak yaptırımları hiçe sayıp ortalığı toz-dumana katan Emre Pansiyon'un yıkım işini üstlenen Çiltepe İnşaat Mühendislik San. Tic. Ltd.Şti.'de Valilik kararını ihlal ediyor.

Sezon itibarı ile İnşaat-Hafriyat yıkımı ve yapılmasını yasaklayan Valilik kararına rağmen, Gönen Banyolar caddesinde 5 katlı Empe Pansiyon'un yıkım işini sürdüren Başkan İbrahim Palaz'ın yakını Emre Pansiyon sahipleri, yıkım çalışmasında çevresel olumsuzluğu ortadan kaldıracak önlemler alma yerine, Belediye zabıtasının mesaisinin bitmesini bekleyerek saat 17.00 den sonra sürdürelen yıkım çalışmasından mağdur olan çevre esnafı, "olayda art niyet var" diyerek gazetemizi arayıp serzenişte bulundular.

Bu anlamda yaptığımız araştırma sonucu, gerek Emre pansiyon sahipleri, gerekse Çiltepe İnşaat Mühendislik sahiplerinin Gönen'in en müstesna caddelerinden Kaplıcalar caddesinde insanların yoğun gezinti ve alışverişte bulunduğu saatlerde, yıkım işi yaparak ortalığı toz-dumana katmalarında art niyetin olduğu görüşünde birleştiler.

Konuya ilişkin olarak inşaat sektörünün tecrübeli uzman isimleri ile yaptığımız görüşmede, Valilik kararına rağmen yaz sezonunda böyle bir tasarrufta kamu yapılarının dahi faaliyetini durdurduğunu, Bunun küçük bir örneği olarak Erdek'e getirilen doğalgaz ana ishale hattı çalışmasının bu gerekçelerle durdurulduğunu, Oysa Gönen'de Başkan'ın yakını olmanın imtiyazını kullanarak zabıta ekiplerinin mesailerinin bittiği saat 17.00 den sonra ortalığı toza-dumana boyan uygulamanın sahibine olsa olsa kurnazlık "OSKAR"ı verilmesi gerektiğine işaret edilerek, Banyolar caddesi esnafının yaşadığı sıkıntıya ilçe kaymakamlığının müdahalede bulunması gerektiğine işaret edildi.



MUKADDES YILDIZ
29.07.2021 23:04:40
Biz GÖNENLİ KADINLAR Olarak her zaman Adaletin yanındayız. Haklı olan Gönenli Esnafımızın yanındayız. (KIZIM MUKADDES YILDIZ) ( Belediye başkanımız Palaz'a gönderdiği yazı inşallah park yolu esnafları olarak başarılı olabilirsiniz ). 2 gündür Banyolar caddesinde eski Emre pansiyonun yıkımı gerçekleşiyor. 1- Ekim 15’den önce yıkım olmaması geriyordu. Çünkü turistlik geçen yerlerde İnşaat işleri Ekim ayı öncesi olamaz!! Yani yasa dışı bir durum var! 2- Bütün esnaf mağdur. Dükkanları açamıyoruz. Daha net belirtmem gerekirse “ sezonda dükkanları açamıyoruz.” Bunun ne anlama geldiğinle ilgili fikriniz yoksa bile empati kurmaya çalışın! Bunu yapma yetiniz varsa!!! 3- Sayın Palaz o çok sevdiğiniz Gönenli kardeşleriniz dün size ulaşamaya çalıştı, ulaşan mağduriyetini dile getirdi. Peki siz neredeydiniz ? Bu insanlar ne diyor diye niye esnafı ziyaret etmediniz.? 4- Herkes duysun bunu !!! Gönenin göbeğinde, park girişinde büyük bir yıkım var ve asla önlem yok. Dün bir 16-17 yaşların da bir genç kardeşimiz yaralandı. !!! Ölebilirdi!!!! Sayın Palaz; Bu yıkımın gerçekleşmesinde imzanızın olduğu söylentileri geziyor ortalıkta. Eğer ki böyle bir durum gerçekse , Lütfen Banyolar caddesinde ki esnafı dolaşıp durumun Cumhuriyet Halk Partisiyle alakası olmadığını şahsi kararınızın olduğunu açıklarsanız. En azından insanlar omurgasızca Partimizi ağızlarına almazlar. Asıl mesleğinizi unutmayarak, Esnafın yanında olan bir Belediye Başkanı imajı çizmekse asıl amacınız buyurun bekleriz…

Yasin Hekim
29.07.2021 23:40:49
Çok ama çok ayıp... CHP bunu yaparsa, neyin ADALETİNİ arayacak... CHP Genel başkan Yardımcısı orada süs mü? Yaz sıcağında yıkım mı olur!.. Esnaf zaten 1,5 yıl dükkan kapatmış.. Eylül de yine kapatma geliyor deniyor.. ayıp ayıp... sizin adaletinizi savunanları da ters köşe yaptınız..

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı