Gönen`de Kitap Fuarı

Gönen`de Kitap Fuarı

Gönenli öğrenciler Kitap Fuarına büyük ilgi gösterdi.




Kaynak Kültür Yayın Grubu'nun ana katılımcı olduğu ve Gönen Kaymakamlığı, Gönen Belediye Başkanlığı ve Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen 1. Gönen kitap fuarı açıldı.


Şehir parkı karşısı, eski koza binası olan Koza Park'ta olan fuarın açılışını Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz birlikte yaptılar. Açılışa öğrenciler büyük ilgi gösterdiler.

Daha önce Gönen 'li öğrencilere Kaynak Yayın Grubu tarafından 10 bin adet kumbara dağıtılmıştı. Ellerinde bu kumbaralarla kitap fuarına gelen öğrenciler gönüllerince kitap aldılar. Konuyla alakalı kendisiyle görüştüğümüz Kaynak Yayın Grubu bölge temsilcisi Erdal Karabulut, daha önce yayın evi olarak 40 ilçe ve 2 il merkezinde bu fuarı gerçekleştirdiklerini ve çok büyük bir ilgi gördüklerini söyledi.

İl merkezlerinden ziyade ilçeleri tercih ettiklerini, ilçelerde kitaba erişimin daha zor olduğunu, bu fuarla da gerek öğrencilerin, gerekse büyüklerin kitaba erişimlerini kolaylaştırmayı amaçladıkları belirtti. Daha önceden Gönen'de öğrencilere 10 bin adet kumbara dağıttıkları sözlerine ekleyen Karabulut, bu öğrencilerin tamamının fuara ilgi göstereceğini ve ziyaret edeceğini beklediklerini ifade etti.  

Kitap çeşitliliği konusunda da bilgi veren Erdal karabulut sözlerine şöyle devam etti: Gönen fuarına bin çeşit ve 25 bin kitapla geldik. Beklentimiz bütün bu kitapların Gönen'li öğrenciler tarafından alınması ve okunmasıdır. Öğrencilere 10 bin kumbara dağıtık. Bu kumbaralarda harçlıklarını biriktiren öğrenciler, hem tasarruf etmeyi öğreniyor, hem de ettikleri tasarrufla kitap alıp okuyor. Böylece bir dizi yararlı etkinlik ve öğretim bir arada yapılmış oluyor. Bu etkinliği daha önce 40 ilçe ve 2 il merkezinde de gerçekleştirdik. Güzel ve olumlu tepkiler aldık. Önümüzdeki günlerde zamanda da devam etmeyi planlıyoruz. Kitap çeşitliliğimiz hakkında da birkaç şey söylemek isterim. Kitaplarımızın arasında 150 adet dünya klasiklerinden var. Ayrıca anaokulundan başlayarak her yaşa uygun kitaplarımız mevcut. Zeka kitapları, tarih kitapları, Atatürk ve kurtuluş savaşı kitapları, bilim kitapları, edebiyat kitapları, masal kitapları gibi geniş bir yelpazeyle Gönen'e geldik. Fuarımız her gün saat 09:00 ile akşam 24:00 arasında açık. 11 Mayısa kadar sürecek fuarımıza Gönen'li kitapseverlerin ilgisini bekliyoruz.”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı