Gönen`de Köse farkı

Gönen`de Köse farkı

Eski Başkan Hayati Köse, Gönen kırsalında Başkan gibi karşılandı.

30 Mart mahalli seçimleri için bazı partiler henüs adayını belirleyemezken Gönen`de CHP adayı Hayati Köse gittiği kırsalda Başkan gibi karşılanıyor.

98 Köyü 72 bin nüfusu ile Balıkesir`de Bandırma ve Edremit`ten sonra en büyük ilçe olan Gönen`de CHP Başkan adayı hayati Köse`nin yarışa dahil olması ile siyaset arenası renklendi.

Gönen`de 10 yıl Belediye Başkanlığı yapması ardından son mahalli seçimlerde rakibine az bir farkla koltuğu kaptıran Hayati Köse, yeni dönemde parti ve imaj tazeleyerek çıktığı seçim gezilerinde halktan büyük teveccüh aldı.

Hayati Köse gündüzleri çarşı ensaf ziyaretleri, Akşamları köy gezileri ile yoğunlaştırdığı seçim çalışmalarında halktan gördüğü ilgi karşısında duygusallaşırken ``Hiçbir güç bu insanların gönül bağında yer etmeye kadir değildir, Gittiğimiz gördüğümüz manzara dilimizin varmadığı söylevleri, halkın bize söylemesi ülkenin geldiği noktadaki göstergesi olmuş.``

  ``Kırsalda insanların yüzü gülmüyor, ekonomik tahribat kentten köye göç etmiş, köylünün malı mülkü icrada, kimsenin yarına güvencesi kalmamış, amacımız bu yönetim zafiyetinden kaynaklanan güvensizliği ortadan kaldırarak ilk iş olarak insanların yüzlerine tebessüm getirecek sevgi ve hoşgörüyü vermektir.`` dedi.

 Köse, ``Dursunbey`den sonra en çok köyü bulunan ve kent merkezi ile eşdeğer nüfusa sahip köylere yerel yönetimin şevkatli elini uzatma noktasında kararlılığımız tamdır``

 ``Öze dönersek bizde Alaattin Köyünden geldik, hayvanıda, bağı`da, bahçeyide biliriz, yabancı olmadığımız noktada karşımıza bizi şaşırtacak soru çıkması söz konusu değildir. 10 yıllık geçmiş dönem Belediye görevi süremizde Gönen`e kazandırdıklarımız ortadadır. 1 Nisan`da birilerine göre şaka gibide olsa, Gönen özlediği yerel yönetime kavuşacaktır.``

 ``Tek dayanağımız özümüze ve sözümüze duyulan güvendir, dün ne isek bugünde herşeyimizle halkın içindeyiz,`` dedi.

 

CHP Gönen Belediye Başkan adayı Hayati Köse 30 yıllık siyasi geçmişinde hiçbir dönem şimdiki kadar halkın sevgi ve sempatisini görmediğini, 2014 Mahalli seçimlerinin diğer bir anlamda insanların yaşanan olay ve gelişmelerin ötesinde kendi yaşamlarının kaybolmuş olduğunu görmesinden kaynaklandığını söyledi.




  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli