Gönen’de “Tarla Günü”

Gönen’de “Tarla Günü”

Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt: “Zarar eden çiftçi üretimden vazgeçiyor”

Gönen’de “Tarla Günü” etkinliği” düzenlendi.

Bandırma-Gönen yolu yanında düzenlenen etkinliğe Gönen Kaymakamı Arslan Yurt da katıldı. Etkinlikte, “Ayer Tohumculuk” da ürünlerini tanıttı.

“Bandırma Manşet”e bilgi veren Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, Balıkesir’de tohum üreten 26 firma bulunduğunu belirterek, “Bu konuda zengin bir il konumundayız” dedi.

Bu yıl bölgelerindeki arpa ve buğday veriminin yüksek olmasını beklediklerini vurgulayan Özkurt, “Bu iki üründe rekoltenin yüksek olmasını bekliyoruz. Ancak önümüzdeki hafta görüleceği belirtilen yağışlar bizi endişelendiriyor. Eğer çok şiddetli yağışlar olursa buğdayda görülebilecek embriyo kararmasının ürüne zarar vermesinden endişe ediyoruz” diye konuştu.

Bölgede 85 bin hektar alana da çeltik ekildiğine dikkati çeken Özkurt, “Bölgemizde çok çeşitli pirinç türleri ekiliyor ama en önemlileri Baldo ve Osmancık’tır” dedi.

Marmara Bölgesi’nde tarım ve hayvancılığın azalmasına paralel olarak kırsal mahallelerdeki genç nüfusun da kentlere göç ettiğine işaret eden Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, şunları söyledi:

“Hükümet, iş adamlarına sıfır faizle kredi verirken, bu desteği çiftçilerden esirgiyor. Bu nedenle de çiftçi, tarım ve hayvancılıktan vazgeçiyor. Zarar eden çiftçiye daha sonraki yıllarda destek verseniz bile eğer tarım ve hayvancılıktan vazgeçtiyse bir daha aynı üretime döndüremezsiniz. Bunun için hükümetin, tarım ve hayvancılık politikasını mutlaka yeniden gözden geçirmelidir.”  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Gönen’ “Tarla
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli