Gönen`de Yakar, ezdi geçti.

Gönen`de Yakar, ezdi geçti.

Gönen`de seçimlerin galibi AKP li Belediye başkanı Hüseyin Yakar oldu. Yakar 3. kez Başkanlık koltuğuna otururken oylarını 8.8 arttırdı.

Gönen`de yerel seçimleri ilk kez bir başkan üç kez üst üste kazandı.

Karşısındaki güçlü ittifaka rağmen, hem 3 kez seçimleri kazanarak bir ilk`e imza atan, hem de oyunu arttıran Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada `` Bir seçimi daha geride bıraktık, Gönen köyü ile kenti ile bir bütünlük içinde kaldığı yerden hizmetlerine devam edecektir.`` dedi.

Gönen`de AKP oylarını önemli ölçüde arttırdı.

Gönen`de 2014 yerel seçimleri her zamanki gibi yüksek tansiyonda geçti. bir önceki seçime oranla oylarını 8.8 arttırarak %43.9`a yükselten Belediye Başkanı Hüseyin Yakar geleneği bozarak 3. kez Başkanlık koltuğuna otururken, oylarını 2.5 arttırarak %32.4`e yükselten CHP ile oylarını 12.4 arttırarak %22.1 e yükselten MHP seçimi kaybeden partiler oldu.

Gönen`de, Meclis`te AKP ve CHP oy kaybetti, MHP`de artış var.

Gönen yerel seçimlerinde Başkanlık yarışına katılan üç parti`de Başkanlık yarışında oy oranlarını arttırırken, Meclis oylarında, Başkanlık oy oranlarına göre düşüş görüldü.

Gönen Belediye Meclisinde AKP 1.2 kayıpla %42.7, CHP 1.7 kayıpla 30.7, MHP ise 2.2 lik artışla meclis`te 24.3 oranında oy aldı.

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı