Gönen`de yıkım başladı

Gönen`de yıkım başladı

gönen kent dönüşümü programında görüntü kirliliği yaratan yapıları ortadan kaldırıyor.






Gönen girişinde, mezbelelik ve harabe  görüntüsüyle çirkin manzara oluşturduğu kadar, uçucu madde kullanan çocukları da barından Eski Sanayi Sitesinin yılkımı için düğmeye basıldı. Belediye iş makineleri yıkıma başladı. Şehirlerin giriş-çıkışları ve meydanlarıyla anıldığını bildiren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Eski sanayi sitesi Gönen'in kanayan yarasıydı. Yapılacak düzenlemeyle Gönen'e yakışan çok şık görüntü kazanacak” dedi.

NİHAYET…

Gönen'in kanayan yarası haline gelen, yıllardır ortaklar arasında uzlaşma ortamının sağlanamamasından dolayı kangrene dönüşen Eski Sanayi için düğmeye basıldı. Gönen Belediye iş makineleri dün itibariyle yıkıma başlarken, mezbelelik görüntüsüyle olduğu kadar uçucu madde kullanan çocuklara ev sahipliği yapmasından dolayı da, Gönen halkının yıkımını istediği eski sanayi sorunu ortadan kalkıyor.

Kentlerin, insanlara ilk intibalarını giriş ve çıkışlarıyla verdiğini, şehirlerin meydanları ve giriş çıkışlarıyla anıldığını bildiren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen turizm kenti. Termal turizmde Marmara bölgesinin merkezi olduk. Gönen-Bandırma girişinde yer alan eski sanayi sitesi, harabe ve viran görüntüsüyle çirkin manzara oluştururken, insanlar üzerinde olumsuz etki yaratıyordu. Aynı şekilde, eski sanayi bölgesinin bulunduğu kısımlarda yaşayan vatandaşlarımızdan da, buraların uçucu madde kullanan gençlere barınak olduğu yönünde şikayetler almaktaydık” dedi.

Yıkımın kısa sürede tamamlanacağını da aktaran Başkan Yakar, yapılacak düzenlemeyle birlikte, Gönen girişine çok estetik bir görüntü kazandıracağız” dedi.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı