Gönen’e Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hazırlığı

Gönen’e Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hazırlığı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesine bağlı, Gönen Uygulamalı Bilimler Fakültesi için ilçe koordinasyon Kurulu Rektörle görüştü.

Gönenlilerin uzun zamandır özlemini duyduğu dört yıllık yükseköğretim kurumu için Bandırma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ile bir görüşme gerçekleştirildi.

Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Gönen Eğitim Kurumları Kurma ve Eğitimi Destekleme Derneği Başkanı Hüseyin Şener, Ticaret Odası Başkanı ve dernek Başkan yardımcısı Ahmet Selvi ve Ticaret Borsası Başkanı ve dernek Başkan yardımcısı İbrahim Mutlu’dan oluşan heyet rektör Süleyman Özdemir’e Gönen halkının fakülte konusundaki beklentilerini ileterek, ilçeye inşa edilecek olan fakülte için dernek kurulduğunu, iş insanları ve hayırseverlerinin desteğiyle gerekli olan binayı yapmayı taahhüt ettikleri açıklandı.

Gönen Eğitim Kurumları ve Eğitimi Destekleme Derneği yönetimi Rektörlüğün uygun görmesi halinde hazırlanacak bir projeyi hayata geçirmek için en kısa zamanda protokol yapılmasını istediklerini ilettiler. Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ise Gönen ilçesinin yükseköğretim kurumları yönüyle geliştirilmesi için çalıştıklarını, yüksekokula yeni bölümler açılacağını, Gönen halkının taahhüt ettiği fakülte binası inşa edildiği takdirde Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesinin başlangıçta yeni bölümlerinin Gönen’de açılacağını, zamanla fakültenin tamamen Gönen’e taşınabileceğini ifade etti.

PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Olumlu geçen görüşmeler neticesinde Gönen Eğitim Kurumları Kurma ve Eğitimi Destekleme Derneği heyeti ile üniversite heyetlerinin projenin teknik kısımları için çalışmalara başlaması kararı alındı.

En kısa zamanda tamamlanacak Avan proje üzerinde anlaşma sağlandığı takdirde uygulama projesine geçilecek. Gönen Eğitim Kurumları Kurma ve Eğitimi Destekleme Derneği yakın zamanda iş insanları ve hayırseverlerin desteğini almak için çalışmalara başlayacağı açıklandı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli