Gönen`in imajı prim yaptı

Gönen`in imajı prim yaptı

Yakar; bir yeri değerli kılan yerel yönetimin götürmüş olduğu hizmetlerdir. söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”




Yerleşim
merkezlerinde arsa ve konutlar, bulundukları mahalle ve mevkilere göre değer kazanırken; Gönen son birkaç yıldır bu kanının dışında kaldı.

Emlakçılar, inşaat sektörü hızlı olduğu halde, 11 mahallenin tamamının da aynı değerde olmasını  Belediyenin imar planı ve çevre düzenlemesine” bağlıyor.  Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar  da, bir yeri değerli kılan yerel yönetimin götürmüş olduğu hizmetlerdir. Göreve ilk geldiğim zaman, Gönen'in her noktasını aynı değerde yapma sözü vermiştik. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum” derken, tabakhanelerin taşınmasıyla birlikte Gönen'in havasının da daha değişeceğinin mesajını verdi.


HİZMET AYRIMCILIĞI YAPILMADI

Özellikle son bir yılda Gönen'de arsa ve konutların iki üç kat değerlenmesi, gayrimülke yatırım yapacak vatandaşlar için Gönen cazibe merkezi olması emlak piyasasını hareketlendirirken, emlakçılar belediyenin imar planı uygulaması ve çevre düzenlemesiyle” talep patlaması yaşandığına dikkat çekiyor.

Emlağın değer kazanmasında, yerel yönetimin etkili olduğu görüşü hakim olurken, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ise, göreve ilk seçildiği zaman, kentin her noktasını değerlendirme sözü verdiklerini hatırlatarak, yerleşim merkezlerini değerli kılan, yerel yönetimlerin götürmüş olduğu hizmetlerdir. Gönen'de, 11 mahalle var. Şu anda 11 mahallemizin de değeri aynı” dedi.

Karşıyaka Mahallesiyle başlayan kentsel dönüşüm projesinin Reşadiye, Plevne ve Tırnova Mahallesiyle sürdüğüne işaret eden Başkan Yakar, hizmette,  ayrımcılık yapılmadı. Gönen, turizm kenti. Bizim, öncelikli amacımız, termal turizmde Gönen'i Türkiye'nin sayılı merkezlerinden bir tanesi yapmak. Kaplıca işletmelerimizi rehabilite edip, rekabet edebilecek koşullara taşırken, Gönen'in de kimlik değiştirmesi, kentin her noktasının aynı seviyede olması gerekir.

Eşit hizmet, eksik hizmet götürülen mahalle ve sokaklara ağırlık vermeyi öncelik yaptık. Başardığımıza da inanıyorum” dedi.

Tabakhanelerin taşınmasıyla birlikte Karşıyaka Mahallesinin ve Gönen'in havasının büyük ölçüde değişeceğinin de mesajını veren Başkan Yakar, mahallelerimizin nazım imar planları tamamlanıyor. İmar düzenlemeleri bittiği zaman, Gönen'in, Balıkesir'in en gözde ilçesi olacağı konusunda iddialıyız” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı