Gönenli dalgıç Akdağ`ın yaşamı su altında geçiyor

Gönenli dalgıç Akdağ`ın yaşamı su altında geçiyor

Güney marmara da dalmadığı su, yakalamadığı balık kalmadı





Gönenli Dalgıç Vehbi Akdağ hobi olarak başladığı dalgıçlıkta neredeyse böldede dalmadık su bırakmadı.

Balık avı, çeşitliliği ile meraklıları dışındaki kişileri de cezbeden dalgıçlığa hobi olarak başlayan Akdağ merakın zamanla tutkuya dönüştüğünü itiraf ediyor.

Olta balıkçılığı, serpme avcılığı, pinter, manyat ve daha birçok avcılık teknikleri. Ama içlerinde dalgıçlıkla av yapmak gibisi yok. Bunu bu avcılığı yapan Gönenli amatör balıkçı Vehbi Akdağ söylüyor. 1977 doğumlu Vahbi Akdaş 3 yaşından bu yana su ile iç içe olduğunu, Gönen çayında başlayan bu merakın zamanla tutkuya dönüştüğünü anlatıyor. Yaklaşık 25 yıldır dalış yaptığını da belirten Akdağ, bunun 15 yılını tam teçhizatlı yaptığını da sözlerine ekliyor. Kapıdağ Yarımadası'ndan Çanakkale Boğazı'na kadar birçok bölgede dalış yaptığını da belirten Vehbi Akdağ, Gönen Barajı'nın olduğu yerden Gönen Çayı'nın denize döküldüğü yere kadar yer yerde dalış yaptım. Kapıdağ Yarımadası ile Çanakkale Boğazı arasını avucumun içi gibi bilirim” dedi. Akdağ bu güne kadar yakaladığı en büyük balığın 18 kilo ağırlığında pullu sazan olduğunu bu balığı da sulama kanalında yakaladığını söyledi. Vehbi Akdağ son olarak çevreci biri olduğunu ve Doğal Hayatı Koruma ile sürekli irtibat içinde bulunduğunu da belirtti









Levent Duman
22.02.2013 14:26:18
Ah be hemşerim..Hem "Doğal Hayatı Koruma Derneği ile iç içe bir çevreci " olduğunu söylüyorsun, hem de iç sularda zıpkın avı yapıyorsun.Bu tür avın yasak olduğunu bilmiyor olamazsın.Bir de gazeteye haber yapmışsın kendini.Bu konuda ceza almana neden olacaktır bu konu.Umarım konu ile ilgili tebliğden bir an önce haberdar olursun.Gazete de istemeden teşhir etmiş seni.

özgür sarıkaya
22.02.2013 14:32:32
yasak arkadaşım...tatlı suda zıpkınla balık avlamak yasak...bilinçli kullan şu aleti sonra bizimde tadımız kaçıyor

serkan
22.02.2013 15:18:31
İç sularda zipkinla balik avlamak kanunlara aykırıdır. Yasaktır.

Türkay Demiroğlu
22.02.2013 16:04:40
İçsularda amatör avcılık MADDE 13 – (1) Ek-4’te yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-5’te yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benze

Gökhan Erezkan
28.02.2013 11:12:53
İç sularda dalış balık populaşsyonları için değil özel eğitim gerektirdiğinden yasaktır. Görüş mesafesi az olduğu için ve çamura saplanma ayrıca kesin yanlız dalıyordur ki tehlikeli olduğu için yasak konmuştur.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı