Gönen`li Güvercinciler festivalde

Gönen`li Güvercinciler festivalde

Gönen Güvercin Sevenler Salihli`de düzenlenen Kuş festivaline katıldı.


........................


Gönen Güvercin Sevenler Yetiştirme, Yaşatma ve Koruma Derneği üyeleri güvercin dünyasındaki yenilikleri ve değişik türleri görmek, görgülerini arttırmak, yeni ortamlar ve kuş sevdalılarını tanımak ve ticaretini yapmak gibi amaçlar için Manisa'nın Salihli İlçesinde düzenlenen festival ve açılışa katıldılar.

Gönen Belediye Başkanlığının maddi ve manevi destek ve katkılarının da önemli derecede yer tuttuğu gezi için geçtiğimiz hafta sonu yola çıkan 30 kadar Gönen Güvercin Sevenler Derneği üyeleri organizasyonu yapan Dernek Başkanı Nail Çınarcık ve Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yılmaz ile idaresinde festival mahalline ulaştılar. Komşu il ve ilçelerden çok sayıda ilgili ve meraklı bir topluluğun da hazır olduğu festival alanındaki görülmeye değer ilginç manzaralar, güvercincilere hitap eden malzeme-araç-gereçle ilgili alışveriş ortamı ve görücüye çıkan birbirinden farklı renk, cins ve görünümdeki güvercinler güne damgasını vurdu.

Salihli Dernek Başkanlığını organizasyonundaki festival açılış konuşmaları ve hediyelerin dağıtılması sırasında, Gönen Güvercin Sevenler Yetiştirme, Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Nail Çınarcık, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar tarafından organizasyona gönderilen hediyeler ve kutlama mesajını iletti. açık alanda düzenlenen festivalin hayırlara vesile olması için açılış duası ve kurban kesimi yapıldı. Günün en anlamlı şovu olan güvercinlerin gökyüzüne salınması ise tam bir görsel zenginlik olarak hatıralarda yer etti. Bahçedeki tören ardından günün heyecanla beklenen mezatın (açık arttırma ile güvercin satışı) başlamasıyla güvercin sevenler, kuş sevdalıları emeklerinin ve gayretlerinin sonucunu bir nebze de olsa maddi olarak alabilme ümidiyle ellerindeki değerleri hazır bulunan topluluğun önünde görücüye sundular. Zaman zaman ciddi derecede çekişmelere sahne olan mezat akşam saatlerine kadar sürdü. Meraklısına duyurmak gerekirse Gönen'de Gönen Güvercin Sevenler Yetiştirme, Yaşatma ve Koruma Derneği Lokalinde her pazar akşamı Gönenli ve çevre ilçelerden gelen konuk kuşçuların güvercinleri meraklıların beğenisine sunuldu.
........






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı