Gönüllerin Yağlı direk şampiyonu Zalım'a jübile yapıldı.

Gönüllerin Yağlı direk şampiyonu Zalım

Erdek'in sevilen simalarından "Kaptan Zalım Felek" Mustafa Gül 45 yıllık yağlı direk şampiyonluğuna küçük bir jübile ile veda etti.

Erdek'lilerin yakından tanıyıp sevdiği ”Zalım Felek" lakaplı fahri kaptan Mustafa Gül, her yıl yapılan 1 Temmuz Kabotaj Bayramlarında bugüne dek 45 kez kazandığı şampiyonluğu geçtiğimiz yıl kaybetti.

Zalım felek, bu yıl yapılan yağlı direk yarışmalarına katılmayarak kendisine jübile yaptığını açıklayınca Erdek Liman Başkanı Onur Şimşek, Tatil ve turizm cenneti Erdek'te yerli yabancı herkesin yakından tanıdığı Zalım Felek'in jübile kararına saygı duyarak efsane yağlı direk şampiyonu Mustafa Gül'ü kutlayıp kendisine jübile madalyası taktı.

Liman Başkanı Onur Şimşek, “Ben göreve geldiğimde Zalım Felek yağlı direk yarışlarını bıraktığını açıkladı, kendisinin bu başarılı bayrak kapmalarını canlı olarak izleme fırsatım olmadı. Ancak Zalım Felek, Mustafa Gül, kişilik ve karakter olarak sıcak kanlı, yardım seven, Erdek limanına palamar atan her teknenin yardımına koşan kişiliği ile tanınıyor. 45 yıl aralıksız yağlı direk şampiyonu olmak her yiğide nasip olmaz. Bu nedenle kendisini kutluyor, bundan sonraki yaşamında sağlıklı bir hayat diliyorum.” dedi.

Başkan Onur Şimşek ayrıca efsane yağlı direk şampiyonu Zalım Felek'e özel jübile armağanı ve birde Türk Bayrağı armağan etti.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı