?GÖREV VAR, YETKİ YOK?

?GÖREV VAR, YETKİ YOK?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran ?Muhtarların SGK primleri devlet tarafından ödenmeli?

İçişleri Bakanlığı´nın desteği ile Bandırma Muhtarlar Derneği tarafından hayata geçirilen  ?Kadın muhtarlar akademisi? projesi kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, 73 ilden gelen kadın muhtarla ile buluştu.

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Demir Hancıoğlu son gün derlendirmesinde bulunarak, çalıştayı değerlendirdi. Hancıoğlu ?4. ve son günümüzde, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Kunday Sarı ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran bugün aramızda. Çalışmamız amacına ulaşmıştır. Umarım yaşamınızın bundan sonraki döneminde çalıştayda edindiğiniz bilgileri yeni insanlara sunarsanız.? dedi. Hancıoğlu, kadınsız siyaset olamayacağını söyleyerek, mahallerde kadın muhtarların rol-model olması gerektiğini belirtti.

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Kunday Sarı, kadınların erkelerden artısının birkaç işi bir arada yapması olduğunun altını çizerek, muhtarlıkların önemine değindi. Sarı ?kalbine giremediğiniz kimsenin aklına giremezsiniz. Bende aynı yollardan geçtim kotaya çok karşıyım kalbim almıyor. Erkeklerin arkasında olmaktansa yanında olmaktan yanayım. Kadın her zaman bir organizasyon yapar. İşimi, çocuklarımı ihmal etmedim. Biz birkaç işi aynı anda yapabiliyoruz.?dedi.

/resimler/2017-12/18/1422351691326.jpg

                          ?GÖREV VAR YETKİ YOK?

 Etkinliğin son günüde konuşan Cankurtaran ?Benim için buradaki herkes yol arkadaşı? diyerek sözlerine başlayan Cankurtaran, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun selamını muhtarlara iletti. Cankurtaran ?Elini taşın altına koyan daha çok kadına ihtiyaç var. Gerek İş dünyasında gerekse de siyasette kadınlar yaptıkları işi daha iyi yapıyor? Milli irade nedir halkın seçiminin yönetime yansımasıdır. Seçimle gelenler milli iradeyi yansıtıyor mu bu tartışılır. Ön seçimden gelenler dahi o iradeyi temsil ediyorlar mı? Ben iradede doğrudan temsilin muhtarlık seçimleri olduğuna inanıyorum. Muhtarlar demokrasinin mihenk taşıdır, kadınlar demokrasinin pırlantasıdır.?dedi.

Muhtarların çok fazla görevlerinin olduğunu ancak yetkileri olmadığını anlatan Cankurtaran ?Nüfus müdürlüklerinden ikamet alınıyor.  Muhtarlarımız kendi mahallesinde oturanları tanımıyor. Muhtarlar vatandaşın en iyi tanıdığı birimler. Muhtarlarla her yerde karşılaşabilirsiniz. Muhtarların SGK primleri kesinlikle devlet tarafından karşılanmalı. Ödenekler artırılmalı. Prim borçlarına baktım. Çok fazla birikmiş. Muhtarların prim borçlarının bir defaya mahsus olarak affedilmesi gerekiyor. Biz CHP olarak bunu yapacağız. ?Sözümüz söz olsun´. Muhtarların ulaşım giderleri devlet tarafından karşılanmalı. Kadını bilirsin, siyaseti bilirsin ama kadının siyasette ne olduğunu bilemezsin. Kadınla ilgili en güzel söylemi Mustafa Kemal Atatürk yapmıştır. ?Dünyada her güzel şey kadının eseridir´ demiştir.  ?diye konuştu.  Özlem Kunday Sarı ve Yasemin Öney Cankurtaran kadın muhtarların sorularını yanıtladı.

/resimler/2017-12/18/1423528255297.jpg



Anahtar Kelimeler: GÖREV YETKİ
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli