"Göz yumamazdık."

Sarı, ?Sorumlu tutulacağım bir uygulamaya nasıl göz yumarım??

  Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, cumhuriyet alanındaki çay bahçelerinin durumuna bir kez daha açıklık getirdi.


   Bu bölgede bulunan belediye lokantası ve belediye tarafından kiralanan bir kafeye yönelik eleştirileri de yanıtlayan Sarı, şunları söyledi:
?Bildiğiniz gibi, bir sürelik aradan sonra 2016 yılında, yaptığımız proje doğrultusunda, Anıtlar Yüksek Kurulu´ndan aldığımız onayla bu çay bahçelerini yeniden hizmete soktuk. Ancak daha sonra çay bahçelerinin işletmecileri, tamamen proje dışına çıkarak, kendi kafaları doğrultusunda, çay bahçelerini kışlık kullanmak üzere açılır kapanır camekanlarla kapattılar. Kendilerini uyarmamıza rağmen dinletemedik. Tutanak tuttuk ve bunları kaldırmaları için bir aylık süre tanıdık. Herhalde seçim yılına girildiği için belediye bir şey yapamaz diye düşündüler. Ancak bu olayın sorumluluğu tamamen belediyede olduğundan, sonuçta biz yargılanıyoruz. Bunun üzerine mühürleyerek, bu camekanları kaldırmalarını sağladık. Ben de, çay bahçelerinin kapalı olmasını tabii ki isterim. Ancak sorumlu olacağım bir yasa dışılığa da izin veremem. Gelelim, aynı bölgede olup tapusu belediyede olan belediye et lokantası ve kiraya verdiğimiz kafeye. Her ikisi de dönemin Erdek Belediye Başkanı Hamit Nural döneminde yapıldı. Bizim, 2016 yılında yapılırken Anıtlar Yüksek Kurulu´ndan onay aldığımız bölgenin tamamen dışında. O dönemde camekanla kapatılmışlar ve çadırları var. Yani cumhuriyet alanındaki projelerle uzaktan yakından ilgileri yok.?
Cumhuriyet alanındaki çay bahçelerinin projeye aykırı olarak kapatılması sırasında yok olma tehlikesi yaşayan tescilli ağaçların da son anda kurtarıldığına dikkati çeken Sarı, şöyle konuştu:
?Şimdi bazı kişiler, eski dönemdeki çay bahçelerinin otantik olduğunu ve kapatılmasının hata olduğunu öne sürüyor. Betondan ve asbest yüklü, sağlıksız çay bahçesi nasıl otantik olabilir??

/resimler/2018-3/2/1213010639029.jpg
                 "ÇAY BAHÇELERİNİ KIŞIN AÇAN BENİM"
Bazı kişilerin, projeye aykırı yapıldığı için çay bahçelerinin camekanlı bölümlerini kaldırması nedeniyle kendisini eleştirmelerinin şaşırtıcı olduğuna işaret eden Sarı, şöyle konuştu:
?Bu kişilere yanıtım şudur: Bu çay bahçeleri, 2004 yılı öncesinde en fazla 4-5 ay açık kalır, kışın kapanırdı. 2004 yılındaki belediye başkanlığım döneminde bu çay bahçelerini kışın da ben açtım. Bunu kimse unutmasın.?
Pazar meydanındaki viranelik binaları yıkarak buraya botanik park yapmaları nedeniyle ağaç kesimi gerçekleştirmek suçundan yargılandıklarına dikkati çeken Sarı, ?Durum böyleyken, projeye aykırı yapılan çay bahçelerine camekanlarına nasıl göz yumarız? diye konuştu.
Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: yumamazdık
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli