Göz önünde ama!... Gören yok...

Göz önünde ama!... Gören yok...

Eski SSK Bahçesindeki ilgisizlik, güzelim ağaçların telef olmasına neden oluyor.

Burası, Bandırma Diş Hastanesi’nin hemen yanında yer alan, sözüm ona ormanlık alan. Yaklaşık 500-600 ağacın yer aldığı alanın durumu içler acısı. Bakımsızlık diz boyu. Bakımsızlık nedeniyle kurumaya yüz tutmuş ağaçlar, yaz aylarında ayrıca yangın riski oluşturuyor.

Sözüm ona ormana, etrafını çevreleyen tel örgülerin çoğunun sökülmesi nedeniyle rahatça girilebiliyor. Ağaçların arasına atılmış eski-püskü masaların çevresi içki şişeleriyle dolu. Belli ki bu bölge, alkoliklerin, uyuşturucu madde kullananların, hatta fuhuş yapanların yatağı olmuş.

ORMANLIK ALANIN GEÇMİŞİ

Bu bölgeye, 2003-2010 yıllarında Bandırma SSK Hastanesi Başhekimi olan Etem Karpuz döneminde yaklaşık 2 bin fidan dikilmiş, böylece yıllar sonra ormana dönüşmüştü. Ancak geçtiğimiz yıllarda Bandırma’ya diş hastanesi kazandırılması için bu alandan 1500’e yakın ağaç kesildi. Şimdi bölgede kalan 500-600 ağacın durumu ise çok kötü.

Bandırma, yeşil alan fakiri bir ilçe. Buna karşın elindeki değerlere nedense sahip çıkamıyor.

İşte bu bakımsız bölge değerlendirilse, Bandırma’nın, küçük çapta da olsa yeni bir “General Balcı Çamlığı”, Bandırmalıların nefes alacağı bir piknik alanına dönüşmesi işten bile değil.

FETTAH KARA’NIN DEĞERLENDİRMESİ

Fettah Kara, Bandırma Çelikspor’un eski kalecilerinden. Halen 80 yaşında olan Kara, 7 yıldan beri kendisini, Bandırma’nın yeşillenmesi ve ağaçlanmasına adadı. Ankara’dan, Anıtkabir’den getirdiği tohumlardan, bahçesinde ürettiği fidanları, tüm Bandırma’ya, isteyenlere ücretsiz dağıtıyor. Bugüne dek 24 bin fidanı, Bandırma’ya armağan eden Kara, “Eğer benden yardım istenirse, bu alanın bakımı için de elimden geleni yapmaya hazırım” dedi.

Bu alanın Bandırma’ya kazandırılması konusunu Bandırma Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin dikkatine sunuyoruz.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: önünde !... Gören ...
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı